Linksys EA6900 AC1900-ruter

Flere produsenter kaster seg på AC1900 - også Linksys er med i klubben.

Linksys EA6900 har beholdt designelementer fra tidligere modeller. Diskret og lett å plassere. Foto: Brynjulf Blix
Linksys EA6900 har beholdt designelementer fra tidligere modeller. Diskret og lett å plassere. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Linksys' nye AC-ruter er bygd på samme lest som de andre ruterne som skilter med samme hastighet, og betegnelsen AC1900 står for den raskeste 802.11ac-spesifikasjonen.

Design og installasjon

I motsetning til flere av de andre AC-ruterne som er stående med interne antenner, har Linksys EA6900 et liggende design med løse antenner som kan dreies i alle retninger. På undersiden er det også festehull for å henge ruteren over to skruer på en vegg.

Tilkoblingene er på baksiden når ruteren plasseres liggende, henger man den på veggen vil ledningene stikke ut fra siden.

Det er fire nettverksporter for lokalnett, en for internettforbindelsen og to USB-porter for deling av tilleggsutstyr. Den ene av disse er USB 3.0, den andre er USB 2.0.

Installasjon gjøres via nettleser eller ved hjelp av CD-en som følger med. Vi valgte å starte nettleseren, og konfigurasjonssiden i ruteren dukker da opp siden det ikke er noen internettforbindelse før ruteren er satt opp.

I bildespesialen under ser du skjermdumper fra hele prosessen. Denne er en av de mest brukervennlige og oversiktlige vi har sett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.