Linksys EA7500 med MU-MIMO-teknologi

Bak det anonyme ytre sitter det et maskineri som effektivt håndterer mange tilkoblinger samtidig.

ENKEL OG GOD: Rutere behøver ikke se ut som monstre for å by på grei ytelse. Denne er dessuten optimalisert for å håndtere mange enheter samtidig. Foto: LINKSYS
ENKEL OG GOD: Rutere behøver ikke se ut som monstre for å by på grei ytelse. Denne er dessuten optimalisert for å håndtere mange enheter samtidig. Foto: LINKSYS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EA7500 er den andre ruteren fra Linksys som støtter såkalt MU-MIMO-teknologi (Multi User, Multiple Input Multiple Output), den første var storebror EA8500.

Kort fortalt betyr MU-MIMO at ruteren kan transportere data til og fra mange tilkoblede enheter mer effektivt enn hva eksisterende SU-MIMO-rutere kan.

LES OGSÅ: Her er de beste superruterne

Fremtidsrettet modell

Ifølge Linksys kan MU-MIMO-teknologien faktisk tredoble hastigheten i et gjennomsnittlig hjemmenettverk, når tre eller flere enheter er tilkoblet og overfører store datamengder samtidig.

Ruteren er utstyrt med en 1,4GHz dobbelkjernet prosessor, og kan faktisk håndtere inntil 12 enheter samtidig uten at noen vil oppleve å bli nedprioritert, hevder Linksys.

For å få full effekt kreves imidlertid at utstyret du kobler til ruteren også er MU-MIMO-kompatibelt. Foreløpig er det ikke mye utstyr som støtter det, men det kommer.

Sørg også for å plassere ruteren på et fornuftig sted.

Dette er en såkalt AC1900-ruter. Det betyr at den støtter hastigheter på inntil 1300Mbps i 5GHz-båndet, og 600Mbps i 2,4GHz-båndet. Opplevd hastighet vil som vanlig være langt lavere. Her er en kjapp oversikt over de viktigste tekniske egenskapene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer