Linksys trådløst med SpeedBooster

Turbo, Speed, Super, burner - det jobbes iherdig med å få opp farta på trådløst nett. Vi har testet WRT54GS fra Linksys

Linksys trådløst med SpeedBooster
Publisert
Sist oppdatert

Det første settet med ruter/aksesspunkt og PC-kort for 802.11g som vi testet, var Linksys WRT54G. Dagens testobjekt heter WRT54GS, og den siste S'en står for SpeedBoost.

Vi har testet flere andre varianter av 802.11g, som gir enda høyere hastighet enn den ordinære "54 Mbit" - som er brutto, nettoresultatet ligger lang lavere. Du finner en sammelignende test her .

Men også andre produsenter har lansert løsninger som skal være raskere enn standard, vi har testet en slik løsning her .

Linksys har også oppgradert sin 54 Mbit-løsning, og med de gode erfaringene fra den første utgaven så vi fram til en interessant test. Det fikk vi forsåvidt, men ikke på den måten vi forventet.

Installasjon

Begge enhetene, ruter og PC-kort, var enkle å sette opp. Ruteren konfigureres som vanlig med fra nettleseren, og det var ingen problemer med kontakt verken ute på Internett med kontakt mot Telenor ADSL eller på innsiden, med 3 kablete og en trådløs PC.

Ruteren har 4 nettverksporter og doble antenner. Det er ingen porter med ekstrafunksjoner, som f.eks. USB til skriver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.