Linus' prosessor nær lansering

Transmeta er selskapet hvor Linux-grunnlegger Linus Torvalds arbeider. Transmeta har utviklet en ny generasjon prosessorer, og nå lanserer de PCer sammen med noen av USAs største selskaper. PCer som er uavhengig av alt som heter Microsoft og Intel.

Linus' prosessor nær lansering
Publisert

Eventyret fortsetter: Finnen Linus Torvalds, som i sin tid utviklet operativsystemet Linux, legger an til å slå en ny spiker i kista som han lager for de største IT-selskapene.

Denne gangen er det Intel som skal utfordres. For mens Linux er i ferd med å bli en verdig konkurrent til Windows, skal nå prosessoren Crusoe gi sterkt forbedret teknologi for små batteridrevne, håndholdte enheter. Og slike enheter kan fort vise seg å være den neste revolusjonen i dataverdenen.

Små, lette maskiner

Det dreier seg om at AOL (America Online), verdens største selskap for internettaksess, og Gateway, USAs nest største produsent av PCer, skal lansere nye små Internett-datamaskiner som kan brukes i hjemmet. Dette vil være små flate maskiner som knapt er noe mer enn en skjerm uten tastatur, men med ledning for å kommunisere med Internett.

AOL vil levere mye innhold til disse enhetene, og kommer dessuten til å benytte sitt eierskap i Netscape for å sørge for at også nettleseren blir Microsoft-fri.

Slike datamaskiner har lenge vært på forsøkstadiet og representerer fortsatt umoden teknologi. Blant annet at de er dyre i forhold til maskinkraften, og batteriet tømmes fort. Det er dette Crusoe skal rette på, ved å yte mer og bruke mindre strøm. Og for å komplettere bildet, kombineres Crusoe med Linux. Men det er ikke snakk om vanlig Linux, ettersom denne er laget for datasystemer med harddisk. Den nye versjonen kalles Mobile Linux, men detaljene er ennå ikke offentliggjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer