Linux-andelen økte med 50% på 9 måneder

Endelig lysning for Linux?

Linux Mint er blant de aller mest populære gratisalternativene til Windows. Nå stjeler operativsystemet omsider markedsandeler.
Linux Mint er blant de aller mest populære gratisalternativene til Windows. Nå stjeler operativsystemet omsider markedsandeler. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det hender vi skriver artikler om Linux her på DinSide, og vi har mange ganger blitt positivt overrasket over hvilke muligheter som ligger i gratis alternativer til Windows og OS X på skrivebordet, som for eksempel Linux Mint og Ubuntu.

Likevel har disse PC-operativsystemene hatt lite å stille opp med mot gigantene fra Microsoft og Apple, og Linux-markdsandelen har ligget stabilt på rundt én prosent i mange år. Vi snakker da om vanlige PC-er, ikke servere, der Linux er langt mer utbredt.

Les også: Slik kjører du Photoshop i Linux

Kraftig økning

Men nå kan det muligens se ut til at det begynner å skje ting. Ifølge analyseselskapet Net Applications økte Linux markedsandelen fra 1,17 prosent i mars til 1,73 prosent i desember, noe som betyr nesten femti prosent økning på ni måneder.

Det er det høyeste tallet for Linux noensinne.

I februar hadde tallet sunket litt igjen, til 1,66 prosent, men trenden sett under ett levner liten tvil om at kurvene peker rett vei for Linux.

Erstatter Windows XP?

Tallene viser at Linux har kapret andelene fra Windows. Noe av årsaken kan være at Microsoft straks slutter å støtte aldrende Windows XP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer