- Linux har tapt på minibærbare

Asus og MSI satser utelukkende på Windows.

- Linux har tapt på minibærbare
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Data har vært i kontakt med flere forhandlere av minibærbare i Norge, som kan fortelle at returprosenten er vesentlig høyere på modeller med Linux enn tilfellet er med Windows-baserte. Det skyldes imidlertid ikke høyere feilprosent, men det faktum at mange ikke er klar over forskjellene og eventuelle problemer med kompatibilitet.

Tomt for Linux

Og det kan se ut til at også produsentene nå er i ferd med å svikte Linux. I følge ZDnets Dana Blankenhorn, er det ikke én minibærbar med Linux å oppspore under årets Computex-messe på Taiwan.

- Det ser ut til at markedet for minibærbare er tapt til Microsoft, skriver Blankenhorn i sin blogg fra messen.

Les også: Fremtidens mini-bærbar er her

Fokus på skjerm og tykkelse

To av de største aktørene på minibærbar-fronten, MSI og Asus, som begge har hatt Linux-utgaver tidligere, viser frem flere nye modeller under Computex. De fleste har minst 10,2-tommer skjerm, og er tynnere og lettere enn de første generasjonene minibærbare. Og samtlige har én ting felles, de er utstyrt med Windows.

I følge Blankenhorn er aktørene i Linux-sfæren sjanseløse mot Microsofts markedsapparat, og deres mange fremstøt mot de store salgskanalene. I så måte lever Microsoft-monopolet i beste velgående, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer