Linux Mint 10 Julia

Sannsynligvis den beste Linux-distribusjonen for skrivebordet.

Linux Mint 10 Julia
Publisert
Sist oppdatert

Linux lever i skyggen av Windows og MacOS, og har bare rundt 1% markedsandel på skrivebordet på verdensbasis, til tross for at operativsystemet er gratis. Det er mange grunner til det. Hovedgrunnen er at det knapt er mulig å kjøpe ny datamaskin i dag uten Windows eller MacOS installert. En annen viktig grunn er at det finnes et hav av forskjellige Linux-distribusjoner, noe som er mildt sagt uoversiktlig for sluttbrukeren.

Vår favoritt-Linux

DinSide Data har testet og omtalt en rekke Linux-distribusjoner (distribusjon=operativsystem+programmer) gjennom mange år, men ingen av dem har gjort bedre inntrykk på oss enn Linux Mint. Det som gjør Linux Mint spesielt interessant er at du ikke behøver å tenke på å installere videokodeker, Java, Flash og lignende, alt er på plass med det samme du starter maskinen.

Grensesnittet er dessuten temmelig likt Windows, noe som gjør det relativt enkelt å komme i gang med for folk flest. Linux Mint er bygd på en annen kjent Linux-distribusjon, Ubuntu, og alle drivere og programmer som fungerer i Ubuntu, fungerer også i Linux Mint.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer