Linux Mint 11 Katya

Glem alt du har hørt om at Linux er tungvint og vanskelig. Det kan knapt bli enklere enn med Linux Mint 11.

Linux Mint er etter vår mening det klart beste alternativet til Windows og MacOS. Det er i tillegg helt gratis. Tidligere denne uken kom versjon 11 av denne stadig mer brukte distribusjonen.
Linux Mint er etter vår mening det klart beste alternativet til Windows og MacOS. Det er i tillegg helt gratis. Tidligere denne uken kom versjon 11 av denne stadig mer brukte distribusjonen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har testet og omtalt en rekke Linux-distribusjoner i årenes løp her på DinSide, og enkelte av dem har falt i bedre smak enn andre. Aller øverst troner Linux Mint, som nettopp ble klar i ny versjon.

Bygger videre på Ubuntu

Linux Mint bygger på en annen populær distribusjon, Ubuntu, men tar det hele noen skritt videre. Det betyr i praksis at alt av kodeker og tillegg til nettleseren som JAVA og Flash, allerede er på plass når operativsystemet er installert.

Vi har installert Linux Mint på en rekke PC-er siden versjon 5, og i nær sagt alle tilfellene har vi kunnet bruke maskinene uten å måtte installere noe som helst av drivere og andre tillegg i etterkant.

Les også: Dette er et elendig operativsystem

Utrolig enkelt

Slik er det også med den ellevte utgaven av Linux Mint, som ble sluppet tidligere denne uken. Vi installerte den på PC-en vi bygde sammen med dere lesere i vår. Alt var på plass i løpet av 10 minutter, inkludert ferdig konfigurerte drivere til hovedkort, brikkesett, nettverk, grafikk og lyd. Det eneste vi fikk beskjed om, var at det fantes offisielle drivere til vårt AMD-skjermkort, og at vi med disse på plass kunne oppleve høyere ytelse, blant annet i 3D-programmer og spill.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer