Linux Mint 12 - den beste Linux-en?

Dette vil garantert få flere til å åpne øynene for Linux.

Linux Mint 12 er lekrere og enklere enn noen gang, mener vi.
Linux Mint 12 er lekrere og enklere enn noen gang, mener vi. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Man kan gjerne spekulere i årsakene, men faktum er uansett at Linux ikke har klart å møte konkurransen fra Windows og MacOS på skrivebordet, til tross for at de aller fleste distribusjonene er fullstendig gratis. De er heller ikke komplisert å ta i bruk, som regel er det bare å installere, og begynne å bruke - uten å måtte installere drivere og konfigurere noe som helst.

Grensesnitt og kompatibilitet har også tatt sjumilssteg de siste årene. DinSide Data har prøvd dusinvis av Linux-alternativer de siste årene, og aller best har vi likt Linux Mint. Brukeropplevelsen, med startmeny og programvinduer, og det faktum at "alt" fungerer rett ut av boksen, gjør at dette kanskje er den optimale inngangsporten til Linux for deg som har brukt Windows - eller Mac tidligere.

Samleside: Linux

Helt nytt

Og nå står den 12. utgaven på trappene. Fortsatt er den basert på en annen populær Linux, Ubuntu 11.10, og har derfor de samme nyhetene under skallet. Men grensesnittet, og opplevelsen, er temmelig forskjellig.

For første gang er Linux Mint basert på det ferske Gnome 3-grensesnittet. Dette har lånt elementer fra både MacOS og Windows, og fremstår som meget oppdatert i forhold til hva vi forventer i 2011. I tillegg har Linux Mint sine spesialløsninger på toppen av Gnome 3, blant annet en egen applikasjonsmeny, listen over kjørende programmer, og så videre. Dette er gjort bevisst for at det skal være enklere for eksisterende Mint-brukere å bli dus med nyhetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer