Linux Mint 13 "Maya" er klar

Mer populær enn distroen den bygger på.

Linux Mint 13, her med det nye "Cinnamon"-grensesnittet.
Linux Mint 13, her med det nye "Cinnamon"-grensesnittet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvilken Linux-distribusjon er mest populær? Statistikkene til den populære Linux-portalen Distrowatch gir en meget god indikasjon.

De siste seks månedene har interessen for Linux Mint formelig eksplodert hos Distrowatch, og har nesten dobbelt så mange treff som andremann, langt mer kjente Ubuntu.

Det paradoksale her er at Linux Mint faktisk bygger på Ubuntu, og kan kjøre alle programmer som er laget for Ubuntu. Så hva er årsaken til at Mint er mer populær enn sitt eget opphav?

Enklere for Windows-brukere

Hovedårsaken ligger i grensesnittet, mener mange. Mint er mye mer lik Windows enn Ubuntu, noe som gjør at Windows-brukere raskt vil bli dus med Mint. Dessuten framstår Mint som en mer komplett pakke, mener vi, du slipper blant annet å installere kodeker for å spille av populære video- og musikkformater, og støtte for Adobe Flash og JAVA er også på plass.

Nå er Linux Mint ute i trettende utgave, "Maya", og denne gangen er distribusjonen basert på Ubuntu 12.04 som ble sluppet i april. Foruten å inneholde alle nyhetene og forbedringene i den nye Ubuntu-utgaven, har Linux Mint også fått noen nyheter, blant annet ny innloggingsskjerm, valget mellom to forskjellige grafiske grensesnitt (Mate og Cinnamon) og 15 nye skrivebordsbakgrunner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer