Linux Mint 15 er lansert

Perfekt for deg som er lei av Windows 8.

Lekkert, gratis og bra alternativ til Windows 8, med alt du trenger - rett fra platen. Linux Mint 15 er klar for nedlasting.
Lekkert, gratis og bra alternativ til Windows 8, med alt du trenger - rett fra platen. Linux Mint 15 er klar for nedlasting. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvilken Linux-distribusjon er mest populær? Statistikkene til den populære Linux-portalen Distrowatch gir en meget god indikasjon.

De siste par årene har interessen for Linux Mint formelig eksplodert hos Distrowatch, langt foran andremann Mageia, og nesten dobbelt så mange treff som tredjemann, Ubuntu.

Det paradoksale her er at Linux Mint faktisk bygger på Ubuntu, noe som betyr at den kan kjøre alle programmer som er laget for Ubuntu.

Så hva er årsaken til at Mint er mer populær enn sitt eget opphav?

Enklere for Windows-brukere

Hovedårsaken ligger i grensesnittet, mener mange. Mint er mye mer lik klassisk Windows (før Win8) enn Ubuntu, noe som gjør at Windows-brukere raskt vil bli dus med Mint. Dessuten framstår Mint som en mer komplett pakke, mener vi, du slipper blant annet å installere kodeker for å spille av populære video- og musikkformater, og støtte for Adobe Flash og JAVA er også på plass.

Nok av programmer og spill å velge mellom i tillegg til det som allerede er installert, og det aller meste er gratis gjennom programvarebehandleren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer