Linux Mint 5 er klar

Linux Mint er det foretrukne Windows- og MacOS-alternativet til DinSides testpanel. Nå har det kommet i ny og forbedret utgave.

Publisert
Sist oppdatert

Linux Mint er basert på en annen populær distribusjon, Ubuntu Linux. Operativsystemet har imidlertid et annet, mer Windows-lignende grensesnitt og kommer ferdig konfigurert med aktuelle multimediekodeker og noen ekstraprogrammer og konfigurasjonsverktøy.

Formålet med Linux Mint er å skape en distribusjon med minst mulig behov for å konfigurere ting i etterkant, uten at det koster brukeren én krone, naturligvis, og dermed kunne fremstå som et seriøst alternativ til Windows.

DinSides dataredaksjon har testet en rekke distribusjoner de siste årene, og holder Linux Mint som en av våre klare favoritter.

Ny versjon

Mint kommer i stadig nye versjoner, og denne uken ble den femte utgaven ferdig, kalt Linux Mint 5 Elyssa. Dette er den første som er basert på Ubuntu Linux 8.04 Hardy Heron

I tillegg til alle nyhetene som ble introdusert med Hardy Heron har Mint-utviklerne også noen godbiter å by på, blant annet enklere installasjon og avinstallasjon av programmer (høyreklikke på ikonet i startmenyen og velge "uninstall"), enklere administrasjon av startmenyen, forbedringer i den automatiske oppdateringsrutinen, bedre ytelse og flere grafiske forbedringer. For full oversikt, se her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer