Linux Mint 5 er klar

Linux Mint er det foretrukne Windows- og MacOS-alternativet til DinSides testpanel. Nå har det kommet i ny og forbedret utgave.

Publisert
Sist oppdatert
Linux Mint kommer med programmer for multimedia. kontor og Internett, og kan kjøres rett fra CD uten behov for installasjon.


Linux Mint er basert på en annen populær distribusjon, Ubuntu Linux. Operativsystemet har imidlertid et annet, mer Windows-lignende grensesnitt og kommer ferdig konfigurert med aktuelle multimediekodeker og noen ekstraprogrammer og konfigurasjonsverktøy.

Formålet med Linux Mint er å skape en distribusjon med minst mulig behov for å konfigurere ting i etterkant, uten at det koster brukeren én krone, naturligvis, og dermed kunne fremstå som et seriøst alternativ til Windows.

DinSides dataredaksjon har testet en rekke distribusjoner de siste årene, og holder Linux Mint som en av våre klare favoritter.

Linux Mint 5 er klar


Ny versjon

Mint kommer i stadig nye versjoner, og denne uken ble den femte utgaven ferdig, kalt Linux Mint 5 Elyssa. Dette er den første som er basert på Ubuntu Linux 8.04 Hardy Heron

I tillegg til alle nyhetene som ble introdusert med Hardy Heron har Mint-utviklerne også noen godbiter å by på, blant annet enklere installasjon og avinstallasjon av programmer (høyreklikke på ikonet i startmenyen og velge "uninstall"), enklere administrasjon av startmenyen, forbedringer i den automatiske oppdateringsrutinen, bedre ytelse og flere grafiske forbedringer. For full oversikt, se her.

Alt i alt er dette forbedringer som gjør Linux Mint enda mer aktuell for alle som ønsker et kostnadsfritt alternativ til Windows.

Linux Mint kommer med programmer for multimedia. kontor og Internett, og kan kjøres rett fra CD uten behov for installasjon. Du kan også installere den på PCen din ved siden av Windows, og det kan fungere bra. Det tryggeste er imidlertid å ha kun ett operativsystem på harddisken.

Linux Mint 5 Elyssa kan lastes ned herfra (ca 680 MB).

Du kan lese vår gjennomgang av Linux Mint 3.1 her

Les også:
Prøv Linux risikofritt
Slik installerer du Ubuntu Linux

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer