Linux Mint 7.0 Gloria er klar

En av de aller enkleste Linux-distribusjonene er klar i ny versjon. Her er de viktigste nyhetene.

Linux Mint 7.0 Gloria er klar
Publisert
Sist oppdatert

Linux Mint er en gratis Linux-distribusjon (operativsystem + programmer) som er basert på Ubuntu Linux. Siste utgave er basert på Ubuntu Linux 9.04, som er en annen populær Linux som ble lansert tidligere i vår.

Kan kjøres uten installasjon

En av de store styrkene til Linux Mint er at den støtter det meste av multimedieformater, Java og Flash rett etter installasjonen. Den har også et grensesnitt som er enkelt å bli dus med for brukere som tidligere har vært vant til Windows.

Og så må vi heller ikke glemme at Linux Mint kan kjøres rett fra CD. Du behøver ikke å installere noe som helst hvis du bare ønsker å sjekke ut operativsystemet.

Nyhetene

I tillegg til alle nyhetene og forbedringene i Ubuntu 9.04, har Linux Mint også blitt forbedret på flere punkter. Her er noen av dem:

* Forbedret startmeny med blant annet flere nye hurtigvalg og forslag ved søk* Forbedret grensesnitt på mintInstall, som er et bibliotek med programvare som kan lastes ned og installeres* Forbedrede rutiner for oppdateringer via mintUpdate* Nye farger og bakgrunner.For full oversikt, se denne siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer