Linux på armbåndsuret

Forskere hos IBM har demonstrert en prototype av et armbåndsur som kjører Linux. I følge forskerne er den såkalte ”SmartWatch” et bevis på at operativsystemet egner seg til å kjøre på selv de minste enheter.

Publisert

I følge det engelske Internett-magasinet VNunet, skal SmartWatch ha egenskaper som selv James Bond ville sperret øynene opp for. Sine ubetydelige 42 gram til tross – armbåndsuret er utstyrt med 8 MB ROM og 8 MB RAM, og en prosessor som kjører Linux 2.2.

Internett på armbåndsuret

I tillegg til innebygget adressebok, kalender og oppgaveliste, skal du i tillegg kunne kommunisere infrarødt med PCer og mobiltelefoner. Slik skal du kunne sende og motta epost og tekstmeldinger. IBM vil i neste omgang utstyre armbåndsuret med bedre skjerm, og programvare som gjør det mulig å surfe på Internett.

Displayet er trykkfølsomt, slik at du kan legge inn informasjon på samme måte som på en Palm Pilot. I tillegg er uret utstyrt med et en navigasjonshjul som gir enkel musefunksjonalitet.

Perfekt for små enheter

Forskerne fremhever at Linux krever små ressurser, og siden kildekoden er åpen, er det enkelt å utvikle nye applikasjoner for operativsystemet. Derfor kan Linux vise seg å være det perfekte operativsystemet for små enheter. Kanskje blir det hovedsakelig innenfor disse områdene Linux blir å finne i fremtiden?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer