Linuxbasert hjemmeserver?

Vi har testet vår hjemmeserver med Windows XP og med FreeNAS basert på FreeBSD. Nå har turen kommet til et par Linux-varianter.

Publisert
Sist oppdatert

Vi slet oss først gjennom en Windows XP-installasjon på vår hjemmeserver, det var kjedelig, men det fungerte. Ytelsen var det heller ikke noe å si på.

Etter anbefalinger fra lesere sjekket vi ut FreeNAS, som var svært så smertefritt og raskt å installere. En ekstra bonus var at den kunne bruke en USB-minneplugg som oppstartsdisk.

Men ytelsen var svakere enn med Windows XP, spesielt på lesing av data. I daglig bruk er ikke dette så viktig, bortsett fra ved ren filkopiering.

Openfiler - gratis Linuxbasert NAS

Vi fikk nye forslag om andre løsninger, og valgte først å sjekke ut Openfiler, som er en gratis Linux-løsning.

På "papiret" så den svært så lovende ut, med et grafisk installasjonsmiljø, kjekt for en Windowsbruker - trodde vi.

Installasjonen gikk fint den, bortsett fra at ingen ting virket. Både den grafiske og den tekstbaserte installasjonsrutinen hoppet nemlig elegant over nettverksoppsettet. Dermed var det ikke mulig å få kontakt med serveren.

I installasjonsveiledningen sto det beskrevet flere trinn som man skulle gå gjennom ved å trykke "next". Men de trinnene var bare ikke der. Vi havnet rett i den flotte tidssonevelgeren i stedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer