Listal - mediebibliotek på nett

Nettsamfunnet for deg som liker å vite og vise hva du har.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har skrevet om flere forskjellige nettsamfunn her på DinSide Data. Facebook har fått dugelig omtale, vi har også vært innom Twitter og nevnt Pownce. Blant annet.

Listal er nok et nettsamfunn, men kan også brukes til noe langt mer praktisk enn å bare holde slekt og venner oppdatert om dagsformen.

Dette nettstedet er nemlig dedikert til deg som liker å enten liste opp eller ha kontroll på filmer, TV-program, musikk, bøker og dataspill du enten har eller har sett/hørt/lest/spilt.

Kanskje du husker vår omtale av mediebibliotektet Delicious Library, og på en måte kan Listal sees på som en online-utgave av dette. Nettstedet er koblet opp mot databasene til Amazon og IMDb, noe som gjør at det meste av det du har av musikk, film og spill er enkelt å lete opp og legge til i din samling.

Norske bøker er det noe verre med, men dersom det ikke ligger i databasen er det faktisk mulig å legge dette inn manuelt.

Har, har sett eller vil se?

Listal - mediebibliotek på nett


Ved siden av å bruke Listal som ditt personlige mediebibliotek er det altså et levende nettsamfunn. Som bruker har du blant annet mulighet til å gi karakterer, skrive anmeldelser og lage lister, skrive beskjeder til andre brukere og legge de til som venner. Du kan også registrere lån og utlån til registrerte venner, slik at du har en viss peiling på hvem som låner hva.

Ved at alle fritt kan se hva andre har og liker er det grei skuring å finne andre med samme smak som deg - noe som kan være en fin måte å finne likesinnede på. Du kan også få tips eller ideer til å prøve noe nytt.

I tillegg til å registrere ting du faktisk har kan du også for eksempel merke en bok som lest selv om du ikke eier den. Det samme går for musikk og ikke minst film du kan også sette gjenstander som ønsket, for eksempel filmer du ønsker å se eller musikk du ønsker å få tak i - flott som huskeliste dersom du er litt glemsom, eller kanskje en av dine venner skal kvitte seg med akkurat den boka...

Ønsker du å bidra med innhold kan du gjøre det også. For skuespillere, forfattere, musikere og så videre kan du i tillegg til å sette deg selv som fan eller laste opp bilder, filmklipp eller for eksempel coverart til en CD eller DVD.

Listal - mediebibliotek på nettOg som i de fleste andre nettsammfunn kan du dessuten egne tiden din på endeløse diskusjoner - her går det selvfølgelig hovedsakelig i musikk, TV, film og så videre.

Men det finnes også et irritasjonsmoment ved Listal - til tider for mange valg. Siden innhold er hentet fra flere databaser vil visse ting dukke opp i flere versjoner/utgaver. Dette skjer spesielt i bøker, men også andre gjenstander er rammet av dette. Når du søker på DVDer kan du heldigvis velge mellom region 1 eller 2, noe som hjelper en del.

Egen profil

Listal - mediebibliotek på nett


Du får også din egen profilside slik at det er lett å se gjennom hva du har - eller la andre se på samlingen din. Adressen til denne siden er brukernavn.listal.com og du kan dessuten flytte litt rundt på innholdet, velge farger, skrive litt om deg deg selv og så videre.

Har du en annen hjemmeside kan du også plassere en widget fra Listal der. Du kan da velge hvilken del av samlingen din du vil vise og ikke minst hvilket format du vil vise det i. Blant annet har du en snasen "Cover Flow" flash-widget som du kan se eksempel på her til høyre.

Det er gratis å være medlem i Listal, selv om du kan betale en hundrings i året for å bli såkalt "VIP-medlem". Da slipper du reklame, men det er ikke akkurat noe stort problem per i dag.

Vil du vite mer eller ønsker medlemskap går du hit.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer