LiteOn brenner til gi-bort-pris

Prisene på DVD-brennere stuper raskere enn antatt. Allerede nå får du en DVD-brenner til 995 kroner på Elkjøp.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide Data antydet i februar at prisene på de billigste DVD-brennerne ville ligge på rundt 1.000 kroner før utgangen av året. Denne uken begynte Elkjøp salget av en Lite-On DVD+RW brenner til 995 kroner, og fortsatt er det tre måneder igjen av året.

Platene blir også billigere

Samtidig har også de brennbare DVD-platene blitt billigere. Nettbutikken PXP selger for eksempel DVD-R til 10-12 kroner pr stk, vel og merke hvis du kjøper mange, og klarer deg uten etui til platene. DVD+R ligger ofte noe over i pris, men Elkjøp selger blant annet PackardBell-plater til under 20 kroner pr stk.

Kurant brenner

LiteOn brenneren som Elkjøp nå "dumper", brenner DVD+R og +RW i 4x hastighet, samt CDR i 40x og CDRW i 24x. DVD-R(W) kan kun leses, ikke brennes. Lesehastigheten er 12x for DVD, og 40x for CD. Pr dags dato er det ikke mange DVD-brennere på markedet som har oppgitte hastigheter som overstiger dette.

Brenneren leveres med programvare, Sonic MyDVD 4.5 for å lage DVD-plater, og Cyberlink PowerDVD 4.0 XP for DVD-avspilling.

CD-brenner?

Hvis du ikke har behov eller ønsker om å brenne DVD-plater, kan vi opplyse om at en 52x CD-brenner fra Aopen selges i samme butikkjede til 295 kroner, inkludert mva...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer