LiteOn brenner til gi-bort-pris

Prisene på DVD-brennere stuper raskere enn antatt. Allerede nå får du en DVD-brenner til 995 kroner på Elkjøp.

Publisert
Sist oppdatert
LiteOn brenner til gi-bort-pris


DinSide Data antydet i februar at prisene på de billigste DVD-brennerne ville ligge på rundt 1.000 kroner før utgangen av året. Denne uken begynte Elkjøp salget av en Lite-On DVD+RW brenner til 995 kroner, og fortsatt er det tre måneder igjen av året.

Platene blir også billigere

Samtidig har også de brennbare DVD-platene blitt billigere. Nettbutikken PXP selger for eksempel DVD-R til 10-12 kroner pr stk, vel og merke hvis du kjøper mange, og klarer deg uten etui til platene. DVD+R ligger ofte noe over i pris, men Elkjøp selger blant annet PackardBell-plater til under 20 kroner pr stk.

Kurant brenner

LiteOn brenneren som Elkjøp nå "dumper", brenner DVD+R og +RW i 4x hastighet, samt CDR i 40x og CDRW i 24x. DVD-R(W) kan kun leses, ikke brennes. Lesehastigheten er 12x for DVD, og 40x for CD. Pr dags dato er det ikke mange DVD-brennere på markedet som har oppgitte hastigheter som overstiger dette.

Brenneren leveres med programvare, Sonic MyDVD 4.5 for å lage DVD-plater, og Cyberlink PowerDVD 4.0 XP for DVD-avspilling.

CD-brenner?

Hvis du ikke har behov eller ønsker om å brenne DVD-plater, kan vi opplyse om at en 52x CD-brenner fra Aopen selges i samme butikkjede til 295 kroner, inkludert mva...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer