Logitech G600 har mange knapper

Veldig mange knapper. Men hvorfor det, egentlig?

HER SER DEN GANSKE VANLIG UT: Men Logitechs spillmus er alt annet enn vanlig når en ser den fra siden.
HER SER DEN GANSKE VANLIG UT: Men Logitechs spillmus er alt annet enn vanlig når en ser den fra siden. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis vi ser på museverden som en høydehoppkonkurranse, har Logitech denne uka hoppet over en list som ligger cirka 3,40 meter over bakken.

G600 MMO er naturligvis en spillmus, ettersom det er vanskelig å tenke seg at veldig mange vanlige databrukere har bruk for hele 20 (tjue) knapper i sitt daglige virke som nettsurfere, facebookere og e-post-sjekkere.

Flere profiler

Hvis du ikke er i - unnskyld ordspillet - gamet lar du deg kanskje forvirre av de tre bokstavene etter G600. "MMO" står enkelt og greit for "Massively Multiplayer Online", der millioner av spillere spiller mot hverandre på nettet samtidig.

Det meste kjente eksempelet på et slikt spill i dag er World Of Warcraft, som mange av våre lesere helt sikkert kjenner til. Med denne musa vil mange av de faste snarveiene og kommandoene ligge forhåndsprogrammert i G600-knappene, inkludert de tolv tommelknappene på venstre side, slik at du enda raskere kan ta knekken på med- og motspillere.

G600 kommer med tre forhåndsprogrammerte spillprofiler, der to er tilpasset ulike MMO-spill, mens den tredje er er en mer generell innstilling tilpasset vanlige spill.Dobbelt så mange

Ved å aktivere den såkalte "G-shift"-funksjonen på én av museknappene, dobler en i praksis antall kommandoer de andre knappene kan utføre. Det er også mulig å forhåndsprogrammere musa via en "DPI Shift"-knapp, slik at en hurtig kan velge mellom ulike presisjonsnivå for musepekeren.

Det er altså også mulig å programmere knappene til å utføre kommandoer som ikke har noe med MMO-spill å gjøre. Det skjer gjennom Logitech Gaming Software, gratisprogramvare som ikke følger med i G600-eska, men som kan lastes ned fra Logitechs nettsider.

Så vidt vi kan se finnes det foreløpig bare drivere for Windows Vista, Windows 7 og Windows 8, så Mac-brukere og andre plattformer må foreløpig vente på full G600-kompatibilitet.

Norsk pris er foreløpig ikke kjent, men den veiledende prisen i Europa ligger på 80 euro, eller rundt 600 kroner. Den blir med andre ord ikke billig.

Vi glemte forresten å nevne at du kan endre fargen på lyset som omgir de tolv tommelknappene, og at musa leveres i enten svart eller hvitt. Sånn, nå er det gjort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer