Logitech Marble styrekuler

Er du plaget av musesyke? Eller lei av mus og vil prøve noe annet? Logitech har flere interessante alternativer.

Logitech Marble styrekuler
Publisert

Det finnes mengder av pekeverktøy for oss PC-brukere, og Logitech er nok den produsenten som alltid har hatt flest alternative løsninger. Hvilken som gir den beste kontrollen og er minst belastende er svært individuelt. Det kan også være generelt lurt å bytte mellom forskjellige løsninger fra tid til annen. Uansett hvor behagelig en løsning kan virke til å begynne med, vil ofte de gamle spenningene forplante seg også til den nye arbeidsstillingen.

Hvilke fingre?

Hånden er delt mellom tommelen og de andre fingrene. Ved bruk av vanlig mus er ikke tommelen aktiv – den bare støtter. Noen opplever ikke at de har så god kontroll over tommelen, mens andre raskt lærer å bruke den til å styre muspekeren. Logietch har derfor laget flere varianter av styrekuler. DinSide har testet to typer – Marble+ er beregnet på styring med tommelen. MarbleFX er først og fremst beregnet på styring med de andre fingrene -- men det er også mulig å bruke tommelen på denne

Marble+

Når du bruker denne styrekulen er det ikke nødvendig å bruke håndleddet i det hele tatt. Hånden ligger i ro, og det eneste du behøver å bevege er fingrene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.