Logitech Washable Keyboard K310

Vi måtte bare sjekke om påstandene holder... vann.

Dette tastaturet tåler både såpe og vann. Videoen i denne saken beviser det. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Dette tastaturet tåler både såpe og vann. Videoen i denne saken beviser det. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

PC-tastaturet kan være en bakteriebombe, og i enkelte miljøer må man ha spesialutstyr som tåler å bli renset og vasket for å unngå smittefare.

Slikt utstyr er ofte kostbart, men nå er Logitech på markedet med et vaskbart tastatur som prismessig også bør appellere til forbrukere. I hvert fall de som er mer enn gjennomsnittlig opptatt av hygiene.

Tips: Slik rengjør du du dippeduttene

Logitech Washable Keyboard K310 er navnet, og skal ifølge Logitech være spesielt lett å rengjøre. Dette kan enten gjøres ved å skylle det under springen, eller senke det i en kum med vann, praktisk om du er redd for bakteriefloraen, eller har sølt kaffe, brus eller andre flytende elementer.

- Institusjonelt

Selve tastatur har fellesnordisk layout og ser litt annerledes ut enn hva vi er vant til; tastaturet er sort og tastene hvite - og helt separate fra hverandre. Vi antar at de er hvite for å kunne se om de er rene eller møkkete, og separate for at det skal være enkelt å rengjøre mellom dem.

Det er uansett behagelig i bruk, og med unntak av litt høyfrekvent lyd av mellomromstasten, er det absolutt stille under bruk.

Det kan virke litt institusjonelt, men er absolutt et bra tastatur, mener vår testansvarlige. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Det kan virke litt institusjonelt, men er absolutt et bra tastatur, mener vår testansvarlige. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Det følger med en liten kost på baksiden for å fjerne smuss og støv mellom tastene:

Logitech Washable Keyboard K310


Det er ikke hver dag man ser tastaturer med vaskeanvisning...
Det er ikke hver dag man ser tastaturer med vaskeanvisning... Vis mer


Og i motsetning til det meste andre som er på markedet, bruker dette USB-kabel og ikke trådløs teknologi. Den store fordelen er at du slipper å tenke på å skifte batteri, ulempen er at kabler = rot for mange.

Vi synes utseendet er litt "institusjonelt", noe vi antar ikke regnes som negativt i målgruppene.

Hullene på baksiden fungerer som drenering, og gjør at tastaturet tørker raskt og enkelt etter vask.

Her ser du hvordan det gikk da vi tok det på en vaskerunde:


Tastene har forresten lasertrykte etiketter, og er UV-belagt for å unngå at de falmer i vask. Tastaturet skal også være testet for å tåle opptil 5 millioner tastetrykk, hevder Logitech. Det har vi naturlig nok ikke fått etterprøvd.

Rimelig og kompatibelt

Tastaturet fungerer i XP og nyere, og har 12 hurtigtaster for tilgang til Internett og vanlige mediefunksjoner. Det krever ikke noen installasjon av drivere eller programvare for å fungere.

Prisen er veiledende 349 kroner, men se i oppsummeringsboksen under for dagsaktuelle priser, det bør være mulig å få til langt lavere pris. Det er uansett langt billigere enn dette tastaturet, som man også definitivt kan søle kaffe på.

Flere ferske datasaker på DinSide.no

Testresultat

Logitech Washable Keyboard K310

Tåler vann og såpemidler, behagelig i bruk, relativt billig.

Ikke det mest spenstige utseendet, kun kablet tilkobling.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer