Logitech webkamera for bærbare

Et webkamera tilhører kanskje ikke det helt nødvendige PC-utstyret, men det er faktisk moro og dessuten praktisk for mange.

Logitech webkamera for bærbare
Publisert
Sist oppdatert

Logitech har mange webkameraer på samvittigheten, vi har testet flere av dem tidligere. Det som er spesielt med denne utgaven er at den er laget for å plasseres på toppen av skjermen på en bærbar PC.

Selve kameraet er lite og lett, og har en beskyttelse for linsen som felles ut og fungerer som en del av støtten. De to bena trekkes frem, og kameraet plasseres på skjermen. Vinkelen er lett å stille inn, slik at du fanger inn et greit utsnitt av brukeren.

Dette er den eneste måten å plassere kameraet på, det er ingen gjenger for stativ eller fot.

Installasjon

Vi innstallerte først programvare og drivere fra CD. Etter omstart plugget vi inn USB-kabelen og etter en liten stund var kameraet og den innebygde mikrofoen installert.

Men det følger med en CD med programvare, som består av en suite programmer som lar deg lage album av video eller stillbilder, sette opp en bevegelsesfølsom alarm som aktiverer avspilling en lydfil, eller publiserer bildestrømmen fra kameraet på web. Til det siste brukes et eget nettsted, Spot Life, som du knytter deg opp mot. For å fortsette å bruke dette nettstedet etter en gratis prøveperiode, må det betales.

Installasjonen gikk knirkefritt på alle tre PCene vi testet.

Praktisk bruk

Etter hvert som mange får bredbånd er det mulig å sende og motta video og lyd med en kvalitet som er akseptabel. Gratistjenester som MSN Messenger og Yahoo Messenger lar deg bruke webkamera som en del av tjenesten. Da kan du både se og snakke med de du utveksler meldinger med, uten ekstra kostnader.

For familer med medlemmer som er spredt over landegrensene er jo dette en glimrende måte å holde kontakt på. Mer innholdsrik og langt billigere enn internasjonal telefon.

I praksis fungerer dette greit, hvis man ikke forventer TV-kvalitet. Bildefrekvensen er ikke 25 bilder i sekundet, og lyd og bilde henger ikke alltid helt sammen. Men det er likevel en rikere opplevelse enn chat med tastaturet eller bare telefon.

Begrensningen ligger ikke i Logitech-kameraet. Internt på hjemmenettverket funger det med topp kvalitet og jevn og fin bildestrøm, men straks man går ut på Internett blir ytelsen redusert.

Kombinert med trådløst nettverk, har vi vist fram terrassens blomsterprakt for venner, direkte fra den bærbare. Det er en ganske unik mulighet!

Logitech webkamera for bærbare


Logitech webkamera for bærbare


Teknisk

Kameraet har manuell fokus og digital zoom, og kan gi video i opptil 640x480 punkter, men 320x240 fungerer best. Stillbilder kan du klemme helt opp i 1280x960 punkter, men det kreves godt lys for at bildet skal bli bra.

Kameraet leveres med en liten plasteske, som har en plass til kameraet i midten og ledningen rundt. Meget praktisk på reiser.

USB-kabelen er 75 cm lang, og kameraet får strøm fra PCen.

Prisen er litt over 800 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer