Logitech Wireless All-in-One-Keyboard TK820

Med innebygd, gigantisk pekeplate.

Tastatur med integrert pekeplate gir stasjonære PC-brukere utvidet funksjonalitet i Windows. TK820 er et godt eksempel på det. Tastaturet fungerer også meget bra sammen med mediesenteret i stua. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Tastatur med integrert pekeplate gir stasjonære PC-brukere utvidet funksjonalitet i Windows. TK820 er et godt eksempel på det. Tastaturet fungerer også meget bra sammen med mediesenteret i stua. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Windows 8 er optimalistert for berøringsskjermer, men en multiberøringsfølsom pekeplate kan være en god erstatning for deg som ikke har det. Mange bærbare PC-er har store pekeplater som kan skille mellom forskjellige berøringsmønstre, enten det er med én, to eller tre fingre.

Bruker du stasjonær PC eller eksternt tastatur og mus, er du utestengt fra mange av disse mulighetene. Det er derfor produkter som Logitech TK820 dukker opp, og etter noen dagers bruk må vi si at vi virkelig liker løsningen.

Sjekk også denne musen med innebygd pekeplate!

Integrert pekeplate

Dette er nemlig et trådløst tastatur med innebygd, meget stor pekeplate til høyre. Den er vesentlig større enn selv de største du finner på bærbare PC-er, og kan registrere inntil tre samtidige fingerberøringer. Bruker du to fingre kan du skrolle vertikalt og horisontalt, Bruker du tre fingre kan du for eksempel sveipe fram og tilbake mellom apper eller nettsider.

Den store pekeplaten har støtte for flere fingre og mange såkalte "gestures".
Den store pekeplaten har støtte for flere fingre og mange såkalte "gestures". Vis mer


Med to fingre kan du bruke knipebevegelser for å krympe og forstørre bilder og nettsider, akkurat på samme måte som du er vant til på smartmobiler og nettbrett.

Det meste fungerer også i Windows 7.

Pekeplaten er heltrukket og er klikkbar over det hele. Lett tapping kan også brukes for å venstreklikke. Høyreklikke kan du gjøre innenfor et kvadratisk felt nederst til høyre. Det hele fungerer sømløst, og satt i fingrene våre etter kort tids bruk.

Les også: Dette tastaturet kan vaskes

Godt tastatur

Selve tastaturet er av chicklet-typen der hver tast sitter isolert fra de andre. Det er også fellesnordisk, og F-tastene aktiveres ved hjelp av en egen funksjonstast (FN). Dette er velkjent for alle som bruker bærbar PC. Den øverste linjen består av diverse hurtigknapper, for søk, lyd og medieavspilling (blant annet).

Av-på-bryter øverst til høyre.
Av-på-bryter øverst til høyre. Vis mer


Tastaturplaten er fast og responsen på tastene er meget bra. Under vår test har det aldri skjedd at taster ikke har reagert på trykk. Dessuten er tastaturet temmelig støysvakt, noe vi absolutt kan like.

Utformingen og ergonomien er upåklagelig. Merk at tastaturet er fellesnordisk, det betyr at tastatene med Ø og Æ har flere symboler.
Utformingen og ergonomien er upåklagelig. Merk at tastaturet er fellesnordisk, det betyr at tastatene med Ø og Æ har flere symboler. Vis mer


Det krever ingen installasjon, du bare putter inn den bittelille mottakeren i en ledig USB-port, skyver på av/på-bryteren, og sekunder senere er det klart til bruk. For å få full utbytte av alle fingerfunksjonene i Windows 8 trenger man å laste ned en driverpakke fra Logitech, men for basisfunksjonaliteten som er beskrevet over trengs ikke dette. Mer informasjon hos Logitech.

Mottakeren stikker knapt ut fra USB-porten. Her plassert i en av markedets mest kompakte PC-er, Intel NUC.
Mottakeren stikker knapt ut fra USB-porten. Her plassert i en av markedets mest kompakte PC-er, Intel NUC. Vis mer


Konklusjon

Logitech TK820 er et glimrende tastatur som gjør at stasjonære PC-brukere kan dra nytte av funksjonalitet som vanligvis er forbeholdt eiere av nyere, bærbare PC-er. Det fungerer helt strålende, og er også plassbesparende med tanke på at du ikke trenger ekstern mus. Det egner seg også for bruk i fanget eller på stuebordet for å styre mediesenteret.

Flere tastatur-tester

Testresultat

Logitech Wireless All-ine-One-Keyboard TK820

Meget godt tastatur, støysvakt, fast og responsivt, stor integrert pekeplate med støtte for flerfingerberøring, enkel installasjon.

Til denne prisen kunne vi kanskje ønsket oss et helnorsk tastatur.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer