Logitech Z-680: Herlig hjemmekinolyd for rimelig penge

Ute etter rå lyd til DVD, konsoll eller PC? Logitech har laget den perfekte løsningen.

Subwoofer og en av satelitthøyttalerne
Subwoofer og en av satelitthøyttalerne Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig har også Logitech lansert et skikkelig 5.1-anlegg. Heldigvis har ikke utviklerne bare nøyd seg med å legge til en senterkanal – Logitech har faktisk redesignet hele konseptet, og plutselig står vi med et av de mest avanserte høyttaleranleggene vi har sett.

Hele ideen bak Z-680 er at dette er mye, mye mer enn bare PC-høyttalere. Det hadde nesten vært en skam å kun bruke de til PC-lyd, for dette anlegget kan trygt settes midt i stua. Ikke bare ser det bra ut, men lyden er også helt topp.

Digitalt hele veien

Z-680 støtter alt som er vesentlig av lydstandarder. Den er THX-sertifisert, støtter ekte surround-lyd via Dolby Digital- og DTS-dekoding, samt skaper surround-lydfelt fra vanlig stereo via Pro Logic II-støtte.

Z-680 har samlet effekt på 450 watt RMS, fordelt på 185 watt på subwooferen, og 53 watt på hver surroundkanal. Det burde holde!

Hjertet av anlegget er en basestasjon, der du finner samtlige innganger og lydkontroller. Denne lille boksen har både optisk og koaksial inngang for digitale lydkilder, samt 6-kanals direkte inn for tilkobling av et PC-lydkort. Foran på baseenheten finner vi også en analog stereoinngang, samt uttak for hodetelefoner.

Her kommer bassen!
Her kommer bassen! Vis mer


Takket vært et godt utvalg av innganger, kan anlegget kobles til for eksempel både XBox, PlayStation 2 og GameCube samtidig – og du er garantert god lyd på samtlige. Eller hva med en DVD-spiller, PC og en konsoll samtidig? Anlegget er ekstremt fleksibelt, detekterer lydkildene automatisk og tilpasser seg. Meget bra, og svært brukervennlig.

Det er spesielt imponerende å koble XBox til Z-680. Du trenger en Advanced Scart Cable, da XBox ikke har innebygd optisk utgang. Denne kabelen koster rundt 300 kroner. Når dette er satt opp, er det bare å nyte den flotte, klare 5.1-lyden, med en bass som knuser ribbeina hvis du ikke er forsiktig!

Mange muligheter

På baseenheten finnes det også mange knapper som gjør all slags morsomme ting. Du kan bytte mellom lydkilder med ett knappetrykk, stille inn diverse parametere og justere lydnivået på bassen, senter- og bakkanalene.

Kontrollpanelet (klikk for større bilde)
Kontrollpanelet (klikk for større bilde) Vis mer


Det er fem forskjellige måter å spille på: stereo, stereo X2, Pro Logic II Movie, Pro Logic II Music og Direct (digital). Noen av disse kan du justere ytterligere, og i kombinasjon med muligheten til å stille inn nivået på de forskjellige kanalene, kan du virkelig tilpasse lyden til dine preferanser. Ikke at det høres dårlig ut i utgangspunktet da!

Du får også med en funksjonell fjernkontroll, som lar deg stille inn nivåene på de separate kanalene og hovedvolumet, teste om det er lyd i samtlige kanaler og endre innstillinger. Takket være fjernkontrollen egner anlegget seg ekstra godt i stuen.

Det eneste problemet med funksjonaliteten til Z-680 er at det lille displayet som informerer som de aktuelle innstillingene er ikke så godt synlig på avstand. Derfor blir det ofte litt vanskelig å stille inn ting med fjernkontrollen, da du ikke alltid kan se om systemet faktisk reagerer. Det er heller ikke lett å se hvor høyt volumet egentlig er stilt.

Lyd i toppklasse

Senterhøyttaler
Senterhøyttaler Vis mer


Som vi allerede har nevnt flere ganger, er vi svært imponert over lydkvaliteten til Z-680. Vi har prøvd høyttalersettet til DVD-avspilling, spill og musikk, og konklusjonen er klar: Her er det virkelig mye lyd for pengene. Vi så på Ringenes Herre på DVD samt spilte spill som Splinter Cell og Unreal Championship, og vi har bare godord å si om lydgjengivelsen.
Til og med som musikkanlegg fungerer Z-680 temmelig bra. Vi kunne merke visse svakheter i diskantene, men ingenting som var virkelig plagsomt.

Og viktigst av alt – du kan spille virkelig høyt.

Logitech Z-680: Herlig hjemmekinolyd for rimelig penge


Det finnes selvsagt mer profesjonelle lydsystemer som byr på høyere lydkvalitet enn Z-680, men det er virkelig noe av det aller beste vi har hørt fra et høyttalersett til 3.200 kroner.

Anbefales på det varmeste

Det er virkelig ikke mye å utsette på Z-680. Dette er et skikkelig høyttalersett av høyeste kvalitet. Det er fysisk attraktivt og passer like godt i stua som på datarommet. Du kan koble så å si alt til dette anlegget, og det lyder vanvittig bra uansett. Du får kjøpt Z-680 til rundt 3.200 kroner, og det er virkelig en god pris for så mye funksjonalitet. Nå har du ikke lenger en unnskyldning til å fortsette å bruke TV-høyttalerne når du spiller PlayStation 2 eller ser på DVD.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer