LogMeIn - hjelp andre over nett

Er du hjemme hos foreldrene din i julen, gjør du deg en stor tjeneste ved å lese denne artikkelen.

Publisert
Sist oppdatert

Rekk opp hånda alle de som har fått en henvendelse som involverer uttrykkene "feil med PCen", "melding jeg ikke skjønner noe av" og "stikke bortom en dag"?

Som leser av DinSide Data er du antakeligvis over middels interessert i data og har fått lignende spørsmål opp til flere ganger. Og - med mindre du til en hver tid har på deg godskjorta, kommer du antakeligvis til å få flere av dem i 2008.

Neste gang du er hjemme hos noen for å hjelpe dem med PCen, bør du derfor også sørge for å installere LogMeIn - ja, er du hos foreldrene dine i dag, kan du jo gjøre det med en gang.

LogMeIn - hjelp andre over nett


Fjernstyr andre maskiner

LogMeIn er en nettjeneste som gjør at du kan fjernstyre en PC som er koblet til Internett. Det kan du utnytte på flere måter - det er for eksempel veldig praktisk dersom du må hjelpe din kjære mor med et bilde i Word som ikke vil ligge der det skal samme hvor mye hun prøver, eller om onkel har gjort en liten spyware-blemme som han gjerne skulle ha rettet opp i.

Populært er det også å bruke LogMeIn for å styre PCen du har hjemme fra jobb. Da kan du overvåke torrentnedlastingen backupjobben du har satt på, sjekke hjemme-eposten eller sende et dokument til deg selv som du glemte å ta med på en USB-pinne da du dro på jobb i morges.

Nylig ble LogMeIn også Mac-kompatibelt, så om du har Mac eller PC (eller ønsker å styre en Mac eller PC) spiller ingen rolle. Alt gjøres via nettleseren din.

LogMeIn - hjelp andre over nett


Slik fungerer det

Først oppretter du en konto på LogMeIn.com. Løsningen som er gratis heter LogMeIn Free og lar deg fjernstyre andre maskiner. Hvis du velger pro-versjonen, som koster penger, kan du blant annet dra og slippe filer fra en maskin til en annen, høre lyden fra den andre maskinen og et par andre småting.

Når du har opprettet en konto, kan du legge til nye PCer som kan fjernstyres. Du logger inn fra dine foreldres maskin (eller maskinen du skal fjernstyre), trykker på "add"-knappen og så må du laste ned programvare som installeres på maskinen. Deretter setter du et passord som du senere må bruke for å logge på akkurat denne maskinen.

Neste gang du hjelper noen med PCen, kan du med andre ord logge inn på LogMeIn og legge den til som en "hjelpbar" PC, så slipper du å ta turen ved senere anledninger.

Når du så sitter på din maskin, logger du inn og får en rask oversikt over PCene du har lagt til på kontoen din. Du ser også hvem av dem som er online, og ved hjelp av et klikk kan du logge på for å ta kommandoen.

Bildet under viser hvordan jeg nå styrer hjemmemaskinen via Macbooken jeg bruker på jobb:

LogMeIn - hjelp andre over nett


Smart, eller hva?

Det kjekke er også at den som blir hjulpet kan se hva du gjør både med mus og tastatur, og pro-versjonen har også en chattefunksjon slik at du kan skrive litt ved siden av.

Første gang du registrerer deg, får du 30 dagers tilgang til pro-versjonen, som ellers koster $200 i året (eller $20 i måneden). Da kan du selv avgjøre om det er noe du er villig til å betale for.

URL: http://www.logmein.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer