Lommevennlige digitalkameraer

Små digitalkameraer, mange mindre og tynnere enn en kortstokk. En gang som leketøy å regne, nå fullblods kameraer med mange finesser og ypperlig bildekvalitet.

Publisert
Sist oppdatert

Digitalkamerarevolusjonen har kommet raskere og med større kraft enn noen kunne forvente for kun kort tid siden. I dag er tre av fire solgte kameraer digitale, og ikke nok med det - det selges langt flere kameraer totalt sett nå enn noen gang tidligere!

Forbløffende

Bildekvaliteten er rett og slett forbløffende, selv på mange av de minste kameramodellene. Og blant disse kameraene finner vi de fleste bestselgerne. Ikke så rart kanskje, kameraene merkes knapt i lommen og kan tas med over alt.

Vi har plukket ut seks av de beste kameraene i lommeklassen i prisklasse 3-4.000 kroner, fra noen av de mest anerkjente leverandørene, og sammenlignet dem for deg. Flere av kameraene er allerede inne på listen over de mest solgte i Norge, mens andre er rykende ferske. Testen sampubliseres med TV2 Hjelper deg 26. november 2003.

Her finner du testomtaler av hvert enkelt kamera:

Fujifilm Finepix F410Canon Digital Ixus 400Casio Exilim EX-Z4Nikon Coolpix 3700Sony Cybershot DSC-P92Olympus µ[mju:] 400

Sammenligne kameraene

Vi har laget noen grafer og tabeller som illustrerer forskjeller i ytelsen til de forskjellige modellene. Her er lenkene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer