Lommevennlige digitalkameraer

Små digitalkameraer, mange mindre og tynnere enn en kortstokk. En gang som leketøy å regne, nå fullblods kameraer med mange finesser og ypperlig bildekvalitet.

Publisert
Sist oppdatert

Digitalkamerarevolusjonen har kommet raskere og med større kraft enn noen kunne forvente for kun kort tid siden. I dag er tre av fire solgte kameraer digitale, og ikke nok med det - det selges langt flere kameraer totalt sett nå enn noen gang tidligere!

Forbløffende

Bildekvaliteten er rett og slett forbløffende, selv på mange av de minste kameramodellene. Og blant disse kameraene finner vi de fleste bestselgerne. Ikke så rart kanskje, kameraene merkes knapt i lommen og kan tas med over alt.

Vi har plukket ut seks av de beste kameraene i lommeklassen i prisklasse 3-4.000 kroner, fra noen av de mest anerkjente leverandørene, og sammenlignet dem for deg. Flere av kameraene er allerede inne på listen over de mest solgte i Norge, mens andre er rykende ferske. Testen sampubliseres med TV2 Hjelper deg 26. november 2003.

Lommevennlige digitalkameraer


Her finner du testomtaler av hvert enkelt kamera:

Fujifilm Finepix F410
Canon Digital Ixus 400
Casio Exilim EX-Z4
Nikon Coolpix 3700
Sony Cybershot DSC-P92
Olympus µ[mju:] 400

Sammenligne kameraene

Vi har laget noen grafer og tabeller som illustrerer forskjeller i ytelsen til de forskjellige modellene. Her er lenkene:

Sammenligne vekt og størrelse
Sammenligne oppstartstid
Sammenligne reaksjonstid
Sammenligne hastighet (to blitsbilder)
Sammenligne bildekvaliteten

Lommevennlige digitalkameraer


Du kan også sammenligne de seks kameraene mot modeller vi har testet tidligere i år, ved å klikke her. Oversikten teller hele 28 kameraer!

Våre favoritter

Samtlige kameraer er blant de beste lommevennlige kameraene på markedet. Vi har likevel et par favoritter. Klikk her for å finne ut hvilke modeller vi anbefaler!

Rettferdig sammenligning?

Kameraene er alle kompakte og tilhører samme prisklasse, og har også andre likheter. Men på ett punkt skiller det en del - på oppløsning. De fleste har 3 eller 4 megapiksels bildebrikke, mens ett kamera har 5 megapiksels bildebrikke.

Her er vår påstand: I praksis spiller det liten rolle om du har 3 eller 5 megapiksels bildebrikke dersom du kommer til å bruke bildene til skjerm eller fremkallinger/utskrifter på inntil A4-størrelse. Det er kun på større formater, og/eller ved kraftig beskjæring av bildene at høyere oppløsning kommer til sin rett.

Husk at bildekvaliteten avhenger av langt mer enn bildebrikken - les mer om dette i denne artikkelen: Verdt å vite om digitale kameraer.

Gå direkte til første testomtale - Fujifilm Finepix F410

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer