Løser multimedia-problemene

TIPS: Her er gratispakken som gjør at du kan spille av det meste av lyd- og videofiler på PCen din, inkludert DVD-filmer.

Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert opplevd å støte på musikk- eller videofiler som ikke har latt seg avspille på PCen din. I de fleste tilfellene skyldes problemet at Windows mangler den nødvendige kodeken som er knyttet til den aktuelle filtypen. Enkelt forklart er dette et sett med instrukser som forteller programmene hvordan innholdet skal tolkes og avspilles. En fullverdig kodek inneholder instrukser for både dekodingog koding. Med de riktige verktøyene kan du dermed både avspille og lage dine egne multimediefiler i det aktuelle formatet.

DVD-problem

Et typisk problemtilfelle oppstår under avspilling av DVD-filmer gjennom Windows Media Player. Selv om Windows Media Player i utgangspunktet støtter avspilling av DVD-filmer, har den ikke den nødvendige dekoderen tilgjengelig før du installerer en tredjeparts avspiller, for eksempel PowerDVD fra Cyberlinks. Dekoderen som installeres sammen med dette programmet blir automatisk også tilgjengelig for Windows Media Player. Dermed kan du spille av både DVDer og MPEG2-videofiler direkte gjennom dette programmet.

Du kan støte på lignende problemer når du prøver å avspille DivX-videofiler, Ogg Vorbis og AAC-lydfiler osv. Mange av disse filene kan også avspilles gjennom Windows Media Player, men krever i likhet med DVD/MPEG2 at riktig dekoder er installert og tilgjengelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.