Samsung Galaxy Book S

Lover 23 timer batteritid på ny Samsung-PC

Veier under én kilo, har ingen vifter og skal likevel bite godt fra seg ytelsesmessig, lover Samsung. Og ja - den kommer til Norge.

WINDOWS 10 UTEN INTEL: Samsung Galaxy Book S har fått en ny og kraftig 8-kjernet prosessor fra Qualcomm. Foto: Samsung
WINDOWS 10 UTEN INTEL: Samsung Galaxy Book S har fått en ny og kraftig 8-kjernet prosessor fra Qualcomm. Foto: Samsung Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 5. september 2019: Denne PC-en var ment å komme til Norge i årets siste kvartal, men nå har Samsung ombestemt seg:

På grunn av en omprioritering av markeder vil Galaxy Book S dessverre ikke lanseres i Norden i år. Vi vil komme tilbake til dere dersom vi får et nytt tidspunkt for lansering i tiden fremover, heter det seg fra Samsungs norske pressekontakt.

Original artikkel følger:

Batteritiden på bærbare PC-er har gjort noen kraftige byks de siste årene, og det er slett ikke uvanlig med modeller som klarer ti timer og mer mellom hver gang du må finne fram ladekabelen.

Bedre batterier er noe av forklaringen, men kanskje vel så viktig er det at komponenter som tidligere brukte mye strøm, nå bruker langt mindre. Verstingen i så måte, er gjerne prosessoren, som også er hovedårsaken til at PC-en din mest sannsynlig trenger å kjøles ned med en (bråkete) vifte.

Nyere prosessorer som er laget for bruk i bærbare PC-er, bruker heldigvis langt mindre strøm enn sine forfedre. Mindre strøm betyr også mindre varmeutvikling, og derfor har PC-ene de siste årene generelt blitt mer stillegående, i tillegg til å klare seg lenger mellom hver lading.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer