Lover bedre bærbare PCer

Centrino 2 skal gi langt bedre bærbare PCer, sier Intel. Nå kommer de i butikkene.

Mobile Intel 4 Series Express brikkesettet står sentralt i nye Centrino 2.
Mobile Intel 4 Series Express brikkesettet står sentralt i nye Centrino 2. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli noen år siden Intel lanserte sin første generasjon Centrino. Den gang, som nå, bestod teknologiplattformen av et spesielt brikkesett, utvalgte mobilprosessorer og trådløst Intel-nettverk. Siden den gang har Centrino gått gjennom mange revisjoner, før teknologiplattformen nå er klar i ny generasjon.

Bedre sikkerhet, enklere administrasjon, høyere hastighet, lengre batterilevetid og ny trådløs nettverksplattform for bedre rekkevidde og kapasitet er viktige stikkord ved Centrino 2, i følge Intel.

Fire-kjerners prosessor kommer snart

Centrino-plattformen drives av fem nye prosessorer i første omgang, med en tokjerneprosessor på 3.06 GHz som toppmodell. Innen 90 dager kommer åtte til, blant annet den første firekjerners prosessor laget for bærbare maskiner, skriver Intel i en pressemelding i dag.

Det nye Mobil Intel 45-brikkesettet skal være optimalisert for sikkerhet og lang batterilevetid, og støtter også neste generasjon trådløst nettverk (WLAN 802.11n), med WiMAX som neste tillegg til standarden.

”HD-to-Go” skal gi HD-grafikk og batterilevetid nok til å spille av en Blu-Ray-spillefilm.

Test på vei

Rundt 250 PC-modeller fra produsenter både i konsument- og forretningsmarkedet, er i disse dager på vei ut i butikkene, i følge Intel.

DinSide Data har testet en av de aller første Centrino 2-maskinene. Du kan lese testen førstkommende torsdag. Da vil du også få vite om forskjellen er stor i forhold til "eldre" maskiner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer