Test: LIFX Z TV

Lover «kinoaktig glød» på TV-en

Vi har testet «Ambilight-kopien» som lyser opp veggen bak TV-en. Her er det både positivt og negativt å trekke fram.

FEIL BRUK: Lyslista klarer dessverre ikke å ta igjen fargene fra TV-en, slik ekte Ambilight fra Philips-TV-ene gjør. Som på diskotek kan imidlertid lyslista følge rytmen i musikken, noe som kanskje ikke er optimalt når man ser nyheter ... Video: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Ambilight er navnet på et lys-system som du finner på TV-er av merke Philips. En rekke LED-lamper er plassert på sidene og toppen av TV-en, som lyser opp veggen bak i de samme fargene som ruller over skjermen.

Dette skaper en illusjon av at TV-bildet er større enn det egentlig er, hevder TP Vision, som står bak Philips-TV-er.

Teknikken er patentert, men det dukker stadig opp løsninger som hermer etter originalen, på mer eller mindre overbevisende måter.

Lyslist som klistres på

«Create a cinematic glow for your TV». Eller - «skap en kinoaktig glød for TV-en din». Det er slagordet LIFX har valgt å framheve på boksen til den nye duppeditten sin, «Z TV». Vi har testet deres lyslist-løsning for å få «Philips Ambilight» på TV-en.

Men først: Hva er kinoaktig glød? På vår kino har de ikke montert lys bak lerretet. Kanskje vi burde klage på dette? «4dx-effekter med 3d-bilde og -lyd, vind og vannsprut har dere. Men glød bak lerretet får dere ikke til?!»

Dette kan vi komme tilbake til - først skal vi se på hva dette produktet egentlig fungerer.

Hvordan setter du det opp?

Som vi så vidt har vært inne på, skal dette produktet være en tredjepartsløsning, for dem som ikke har TV fra Philips, men som gjerne kan tenke seg Ambilight.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer