"Lovlig" Napster er lansert

Nesten et år etter at Roxio kjøpte rettighetene til Napster-navnet, lanserte selskapet i dag en musikktjeneste med det samme navnet.

"Lovlig" Napster er lansert
Publisert
Sist oppdatert

Roxio har lenge planlagt å bruke selskapets rettigheter til Napster-navnet i forbindelse med en ny musikktjeneste. Tjenesten gjøres tilgjengelig gjennom en spesielt utviklet klientprogramvare, kalt Napster 2.0.

Napster 2.0 tilbyr en halv million låter til enten 0,99 dollar per låt eller 9,95 dollar per album. I tillegg er det mulig å tegne månedsabonnement. Napster-klienten er også en musikkjukebox med oversiktlig presentasjon av MP3 og WMA-filer som du har liggende på harddisken, og den har også innebygd støtte for brenning av musikk-CDer. Vi har lastet ned og prøvd klienten, som minner mye om Apple iTunes, men den mangler muligheten til å rippe musikk-CDer. Du kan heller ikke gjøre søk i filene du alt har liggende på harddisken.


Du kan fritt laste ned og bruke Napster som musikkjukebox, samt søke og lytte til klipp fra butikken helt gratis, men skal du handle må du foreløpig ha et kreditkort som er registret på en amerikansk adresse. Som Napster Premium-medlem (koster 9,95 dollar pr måned) kan du dessuten streame all den musikken du skulle ønske i full lengde, samt få tilgang til diverse genre-relaterte nonstop musikkanaler.

I likhet med iTunes holder Napster 2.0 orden på MP3-samlingen din.
I likhet med iTunes holder Napster 2.0 orden på MP3-samlingen din. Vis mer


Begrensninger

Låtene som lastes ned er i beskyttet WMA-format, og kan blant annet kun spilles av på inntil 3 PCer, men ifølge Roxio-sjef Chris Gorog vil mer enn 99 prosent av alle Napster-brukerne aldri merke noe til reglene som begrenser bruken av låtene.

- De kommer til å være i et miljø hvor alt koster det samme, hver alle låtene de velger kan brennes til en CD eller lastes til deres musikkspillere, de kan gjøre dette mange ganger og vil ikke engang vite hva reglene går ut på siden de er så fleksible, sier Gorog til The Associated Press.

Suksess?

Det er flere faktorer som vil være avgjørende for Roxios og Napsters eventuelle suksess. Det finnes allerede en rekke tilsvarende tjenester med betydelig musikkutvalg, størst suksess så langt har Apple iTunes hatt. I tillegg til utvalg er både tilgjengelighet og brukervennlighet viktig, og vårt inntrykk av nye Napster så langt er i så måte godkjent, selv om vi synes iTunes-tjenesten og klienten virker mer moden.

Så gjenstår det å se om nye Napster kommer tidsnok til å ta opp kampen mot tjenestene som alt begynner å bli etablerte.

Lenke:
Napster.com

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer