Løvtynn og lett bærbar fra Toshiba

Toshiba har nå lansert en bærbar PC som nok er noe av det minste vi bærbar-brukere kan drømme om. Med en høyde på 2,5 cm og en vekt på 1,8 kilo er dette den letteste Pentium II-baserte PCen på markedet.

Løvtynn og lett bærbar fra Toshiba
Publisert

Både HP og Sony (ikke tilgjengelig i Norge) har i løpet av de siste månedene lansert bærbare PCer som er både "løvtynne" og lette, med en vekt på under 2 kilo. Disse maskinene har -- ifølge markedssjefene -- ikke først og fremst vært beregnet på den "enkle" bruker, til det er prisen for høy. Derimot er de først og fremst eksempler på hva som er mulig med den nye bærbarteknologien.

Toshibas Portege 7010 er i så måte et svar på dette, og etter vår mening et godt tegn på at det japanske firmaet ikke akkurat ligger etter rent teknologisk. Dette er nesten skremmende liten, lett og kraftig PC. Og ikke er den spesielt billig -- 38.000 kroner for grunnmodellen gjør at den befinner seg blant de dyreste PCene på markedet.

Magnesium og metallik

Maskinen skiller seg fra konkurrentene utseendemessig, med magnesiumforsterket kabinett og lokk i sølv metallik. Skjermen er på 12,1 tommer, og maskinen har både innebygget MPEG-2-dekoder og NeoMagic 256-bits grafikkaksellerator med 2,5 megabyte SGRAM.

Det som nok er mest spennende, er at Portege 7010 leveres med 300 MHz Pentium II-prosessor, 32 MB minne (som kan utvides til 160 MB) og en harddisk på 4 GB. Den kan leveres med en nettverksdokkingstasjon, med innebygget DVD-spiller, og 10/100 megabits nettverkskort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer