LTH: Billige Blu-ray plater

Fortsatt håp for Blu-ray som lagringsmedium?

LTH: Billige Blu-ray plater
Publisert
Sist oppdatert

Kapasiteten er ikke allverdens lenger, og platene og brennerne er dyre. Vel, det har i hvert fall vært tilfelle fram til nylig. De siste månedene har prisene på brennere sunket til under 900 kroner på enkelte 5,25"-modeller for stasjonære PC-er. Det er omtrent det halve av hva de rimeligste kostet for kun ett år siden.

Billige plater

I tillegg har det dukket opp rimelige plater i mange butikker. Disse platene er merket "BD-R LTH", som står for Blu-ray Disc Recordable Low To High. Helt nye er de riktignok ikke, men de får stadig større utbredelse.

Disse platene har et spesielt organisk lag der dataene lagres, i motsetning til vanlige BD-R-plater som benytter et uorganisk lag.

Les også: Kopi av Blu-ray for 2 kroner

Koster mindre å produsere

Den store fordelen med LTH er at prosessen med å påføre dette laget er den samme som for CD-R og DVD-R-media. Det kreves bare noen små justeringer i produksjonsanlegget før CD-R- og DVD-R-produsentene kan begynne å produsere BD-R LTH-plater, og dermed blir kostnadene langt lavere enn ved tradisjonell BD-R-produksjon, som skjer med helt andre teknikker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer