Luigi’s Mansion

Luigi er Marios mindre kjente bror, og endelig har han fått sitt eget eventyr. Det er derfor litt synd at spillet er over litt for kjapt.

Publisert
Sist oppdatert

Mario er nok et av de aller mest kjente og kjære dataspillpersonlighetene. Spillene om Mario og hans bror Luigi har kommet til alle Nintendos konsoller, og vil for alltid være et stykke underholdningshistorie. Det som er interessant er at Nintendo valgte å gi Marios bror et eget spill nå ved lanseringen av GameCube. Det er første gangen Luigi må klare seg på egen hånd, men vi synes tross alt han klarer seg temmelig bra.

Bakgrunnen for spillet er ikke akkurat verdens mest innviklede. Luigi har vunnet et enormt hus i en konkurranse han aldri deltok i, og avtaler å møte broren sin i dette huset for å feire. Men når Luigi ankommer huset er Mario borte, og huset viser seg å være fullt av spøkelser.

Heldigvis møter Luigi en noe forskrudd professor som utstyrer vår helt med en slags støvsuger, som kan brukes både til å fange spøkelser og skyte ut diverse gjenstander med. Professoren vil forøvrig assistere deg underveis, og sørge for at du ikke går deg vill.

Ukomplisert eventyr

Premissene for videre spill er svært enkle. Du beveger deg fra rom til rom i dette store og skumle huset, løser oppgaver av varierende vanskelighetsgrad og fanger spøkelser. Spillet er fullstendig lineært, med en gang du har tømt et rom for spøkelser, kommer lyset på og du får vite hva neste steg er.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer