Luksus for fingrene?

Bruker du bærbar som jobbmaskin? Kanskje du fortjener et bedre tastatur? Vi tester Logitech diNovo.

Publisert
Sist oppdatert

Bærbare PCer har mange fordeler, men de har alle et problem som er omtrent umulig å få gjort noe med: tastaturhøyden. Siden all "innmaten" i en bærbar sitter under og foran tastaturet vil dette alltid komme mer opp i høyden enn det som er behagelig.

Derfor er det nærliggende for de som skriver mye å skaffe seg et mer ergonomisk tastatur, gjerne med egne knapper til manøvrering og inntasting av tall.

Skal man kjøpe et grisebillig tastatur eller bruke penger på noe som både er behagelig og tar seg godt ut? Logitech henvender seg helt klart til den siste gruppen med sine diNovo tastaturer, som kommer i flere varianter.

diNovo for notebooks

Det viktigste med et tastatur er først og fremst utformingen, slik at man får en behagelig håndstilling. Materialet hendene hviler på skal ha en behagelig glatt overflate, uten at hendene blir varme og klistrer seg til flaten.

Følelsen i selve tastene er også viktig, man skal møte akkurat passe motstand og få følelsen av en terskel, slik at man merker tydelig når man har trykket tasten inn uten å måtte bunne tastene. Det skal også være omtrent lydløst og ha en behagelig overflate.

Dette tastaturet fra Logitech imøtekommer disse kravene i veldig stor grad. Det eneste vi vil pirke på er at hvileflaten foran på tastaturet kunne vært enda litt bredere. Nå hviler hendene litt for mye på kanten enn inne på selve flaten, og vi har ikke akkurat tømmerhoggerhender.

Tastaturet er svært lavt og flatt, det bygger ikke mer enn 19mm på første tasterad og 22 mm på den bakerste. Vanlige tastaturer er gjerne en centimeter høyere og har ingen støtte for håndleddet. Da får man en vinkel i håndleddet som kan være belastende for mange.

Luksus for fingrene?


De som er vant til høye tastaturer vil nok synes det er rart å gå over til et flatt tastatur, men vår erfaring er at det er langt mer behagelig i lengden.

Elegant utseende

Tastaturet har et design med rene funksjonelle linjer. Det har avrundete hjørner og en slank profil. Flaten rundt tastene er blank sort, håndleddstøtten er i børstet stål og tastene har en behagelig overflatetekstur.

De fleste som har sett vårt testeksemplar synes det er meget stillig og elegant.

Luksus for fingrene?


Trådløst


Tastaturet er trådløst og batteriene (4 stk AAA) skal vare i nærmere 3 - tre - år. Mottakeren er en liten USB-enhet. Kommunikasjonen skjer på 2,4 GHz båndet og det er selvfølgelig radioforbindelse som ikke er avhengig av fri sikt mellom tastatur og mottaker.
Rekkevidden er så lang at du ikke har sjans til å se hva du skriver lenge før kommunikasjonen blir brutt. Hvis du da ikke har en 100-tommer LCD koblet til PCen. 6 meter unna var i hvertfall ikke noe problem.

Spesialfunksjoner?

Det er ingen ekstra taster bortsett fra styring av lydstyrke og en snarvei til Windows-kalkulatoren over nummertastene.

Luksus for fingrene?


Med Fn tasten som sitter mellom Alt Gr og Ctrl til høyre for mellomromstasten får du utvidet funksjonalitet på funksjonstastene, med både zoom, mediakontroll, snarveier osv.

Er det verdt pengene?

Du får faktisk kjøpt et enkelt tastatur til en 50-lapp, men for et Logitech DiNovo for Notebooks må du betale over 800 kroner. Forskjellene er påtagelige, ikke bare når det gjelder pris, men også når det gjelder utseende og brukskomfort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer