Luktboks til PCen

COMDEX 99: Er dette spøk eller alvor? Det franske selskapet A.C.2.i deltar på Comdex med prototypen av en boks som skal gjøre lukt til en like naturlig del av datahverdagen som lyd og film.

Publisert

Detaljer om teknologien som driver denne luktboksen, kalt Olfacom, er av naturlige grunner ennå ikke offentliggjort. Dette er hva vi foreløpig vet: Lukten som sendes ut skapes i en utskiftbar patron. Patronen er plassert i Olfacom, og Olfacom sørger for at luft blåses gjennom små beholdere som er proppfulle med en luftbærende væske eller et fast stoff.

Vi vet ennå ikke hvor mange beholdere det er i hver patron eller hvordan duft fra ulike beholdere blandes.

Bruksområder

Det er ikke få bruksområder Olfacom er tiltenkt til. Mye er seriøst, slik som parfymering av butikker og forretningslokaler, multimediapresentasjoner med duft, giftfri insektbekjempelse og aromaterapi.

Men hvis dette produktet blir til virkelighet, vil det nok også få nytte i andre sammenhenger. Hva med restauranter med egne hjemmesider som sender ut duft over Internett for å tiltrekke din oppmerksomhet?

Tøys eller seriøst?

For tre år siden ble mange journalister over hele verden lurt av "selskapet" RealAroma. RealAroma hevdet å ha laget en boks med tre duftstaver som du kunne koble til datamaskinen din og sende ut dufter som var definert av tre 8-biters koder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer