Lukter svidd i surfesvingene

Safari 4 fra Apple er virkelig lynrask. Men fortsatt har den mangler.

Lukter svidd i surfesvingene
Publisert
Sist oppdatert

Etter en tids beta-testing slapp Apple endelig Safari-nettleseren ut av beta-sekken i går kveld. Safari 4 er med andre ord nå å regne som en offisiell utgivelse, og selv om vi allerede hadde lekt litt med beta-versjonen, har vi brukt dagen sammen med Safari 4.

Det har i hovedsak vært en særdeles imponerende opplevelse, selv om Safari fortsatt har et lite stykke fram til både Firefox og Opera hva funksjonalitet angår.

Men så er det da også hastigheten Apple fokuserer mest på, og det har de all grunn til. Safari 4 er lynrask.

Føles lett

Det gjelder ikke bare tiden det tar å laste inn nettsider, det er også noe som gjennomsyrer hele nettleseren. Alt fra scrolling til navigering gjennom java-applikasjoner føles rett og slett lettere enn i for eksempel siste offisielle utgave av Firefox (og, for den saks skyld, av siste beta-utgaven), og tunge nettsider føles nesten like lette å komme seg gjennom som den nedstrippede søkesiden til Google.

Det er også verdt å nevne at Safari 4 har fått et fantastisk forhold til Dinside.nos og Aller Internetts publiseringssystem, et system som er kjent for å være like kritisk til endel nettlesere som Dick Cheney i sin tid var kritisk til kritiske røster. Også her er hastighetsforbedringen påtakelig, noe som er enklest å legge merke til på endel javabaserte rutiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer