Lumatron LCD-19N6

Prisene på LCD-TVer stuper. Vi har testet en typisk nr 2-TV med innebygd DVD-spiller. Er den like latterlig som prisen?

Publisert
Sist oppdatert

Ikke uventet har prisene på LCD-TVer sunket betraktelig i det siste. Det skyldes først og fremst at kineserne har skrudd opp produksjonstakten betydelig, feilprosenten er kraftig redusert, og etterspørselen har skutt i været med rakettfart de siste par årene. For ett år siden fantes det knapt en 32" LCD til under 10.000 kroner, nå får du enkelte modeller til halve prisen.

Klarer du deg med mindre TV, får du nå en 19" med innebygd DVD-spiller og minnekortleser til 2.990 kroner. Ja, du leste riktig. TVen er av merke Lumatron, og er produsert i Kina (naturligvis) for Coop-kjeden, og selges blant annet i OBS!-varehusene rundt om i landet i disse dager.

Men står kvaliteten i stil til prisen? Les videre, så får du svaret.

Kalde fakta

Selve TVen er i god, gammeldags 4:3-format. Av en eller annen grunn er de fleste TVene i de lavere prisklasser og størrelser ikke bredskjermer. Oppløsningen er imidlertid 1.280 x 768 piksler. Det er oppsiktsvekkende, de fleste billig-TVene vi har sett tidligere har en oppløsning på bare 640 x 480 piksler. Når TVen i tillegg er utstyrt med PC-inngang (VGA), betyr det at den godt kan brukes som PC-skjerm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer