Lurt å vente med å kjøpe PC

I juni kommer en helt ny generasjon som bruker mye mindre strøm og byr på dobbelt så rask grafikk.

Intel satser beinhardt på at Haswell-generasjon virkelig vil få fart på salget av Ultrabooks, blant annet med vesentlig bedre batteritid og doblet grafikkytelse. Foto: Asus
Intel satser beinhardt på at Haswell-generasjon virkelig vil få fart på salget av Ultrabooks, blant annet med vesentlig bedre batteritid og doblet grafikkytelse. Foto: Asus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Intel er nå endelig klare med fjerde generasjon Core i-prosessorer, kjent under kodenavnet "Haswell". Alle detaljene er foreløpig ikke offentliggjort, men vi vet allerede ganske mye.

For det første: Prosessorene blir å finne i alt fra nettbrett til servere, når de lanseres nå i juni.

Mindre strøm, bedre ytelse

Spesielt interessant er det å se hvilke grep Intel har gjort på de mest strømsparende ULV-prosessorene, de som blant annet vil bli brukt i neste generasjon Ultrabooks. Nettopp Ultrabooks er et vesentlig satsingsområde for Intel, som fortsatt har klokkertro på at tynne og lette Ultrabooks på sikt vil dominere på PC-fronten.

Haswell-prosessorene er basert på 22nm arkitektur, og vil komme med to og fire kjerner. Klokkehastighetene er ventet å være tilsvarende nåværende generasjon, Ivy Bridge, men vil være langt mer strømgjerrig og yte bedre, skal vi tro Intel.

Strømforbruket skal være nesten halvert i forholdt til Ivy Bridge, til ned mot ti watt. Det vil bety langt bedre batteritid på bærbare PC-er, ifølge Intel.

Ti timer batteritid

Markedssjef for Ultrabooks hos Intel, Karen Regis, hevder ovenfor det engelske magasinet ITpro at ti timer batteritid vil være realistisk for neste generasjon Ultrabooks. Dagens modeller byr sjelden på mer enn 6-7 timer med variert bruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer