Lyd og MIDI på USB?

Roland var først ute både med MIDI-interface for PC, og først med å kombinere MIDI-lyder og Wave-lyd med effekter på samme lydkort – RAP-10. Nå leverer Roland en USB-boks som både er MIDI-interface og håndterer lydopptak med effekter – UA-100.

USB-boks eller lydkort - 
hva fungerer best?
USB-boks eller lydkort -
hva fungerer best? Vis mer
Publisert

PCer er, som de fleste brukere erfarer, en kilde til både gleder og ergrelser. De brukerne som virkelig merker dette, er de som har en hobby hvor PCen utgjør en sentral del av det nødvendige utstyret. De som sysler med musikk og lydopptak, og bruker MIDI-instrumenter kombinert med wavefiler på PC, balanserer ofte på teknikkens yttergrense.

Siden mediadata er på vei til å bli integrert i de fleste brukerprogrammer, ønsker spesielt Intel at maskinvaren skal bli lettere å håndtere for ikke-tekniske personer. Derfor har alle nye PCer USB, og etter hvert vil også andre mer avanserte grensesnitt dukke opp. Da skal det bli unødvendig å skru opp PCen for å gi den nye tilkoblingsmuligheter og egenskaper.

Pionerene er de som har piler i ryggen…

Roland har nå kastet seg ut som den første leverandøren av en ekstern USB-boks med tilkoblinger for MIDI-instrumenter, mikrofoner, gitar og mikser/forsterker. Den heter Audio Canvas, eller UA-100, og tanken er at den skal være kjernen i et hjemmestudio hvor programvare på PCen styrer det hele.

Sammen med boksen og driverprogrammene leverer Roland et styringsprogram for effektene, og en virtuell synth, Virtual SoundCanvas VSC-88, som er tenkt for avspilling av MIDI-filer. Denne er ikke beregnet til å spille på, siden det er alt for stor forsinkelse fra anslag til lyd. Roland anbefaler derfor en egen lydmodul eller et keyboard for MIDI- innspilling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer