Lydbehandling på PC og Mac

De fleste er mest opptatt av avspilling av lyd på datamaskinen. For at dette skal være mulig må noen først lage dette lydmaterialet, enten det er musikk, tale eller lydeffekter. I dag har praktisk talt all musikk som høres i media vært lagret som data, redigert som data og distribuert som data. Båndmaskiner er på vei mot historiens skraphaug - det er harddiskene som er i ferd med å overta totalt. DinSide ser på utviklingen videre.

Lydbehandling på PC og Mac
Publisert

DinSide Data er nå i gang med forberedelsene til en omfattende test av maskinvare og programmer for opptak, bearbeiding og publisering av musikk og lyd. I de kommende ukene vil vi vurdere løsninger som spenner over et stort register - fra hobbynivå til verktøy som brukes av profesjonelle musikere og produsenter.For at lyden skal konverteres til data og tilbake igjen, trengs det spesiell maskinvare. Denne kan være et lydkort, den kan være integrert på maskinens hovedkort eller være en kombinasjon av kort og en eller flere apparater som kobles til.

Siden datamaskiner inneholder komponenter som genererer elektrisk støy av forskjellig slag, har de mest avanserte løsningene plassert den analoge delen av elektronikken utenfor PCen. Det er denne delen som er mest følsom for støy. Hvor stor forskjell dette kan innebære i praksis, vil du kunne lese mer om i våre tester.

I mange situasjoner er det ønskelig å ta opp flere kanaler enn stereo. Da må du ha et kort med flere innganger og en programvare som legger de forskjellige kanalene på hvert sitt virtuelle spor. Disse kortene finnes i forskjellige varianter, og vi vil teste de som er tilgjengelige med programvare fra flere leverandører.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.