Lyddempe bærbar PC?

Publisert
Sist oppdatert

Hei Jeg har nylig kjøpt ny bærbar PC, HP dv7-1080. Er veldig fornøyd med alt bortsett fra støynivået. Viften går hele tiden :(. Lurer på om dette skal være slik? Vurderer å bytte.

Eventuelt finnes de en bærbar som støyer mindre med ca. samme ytelse og skjermstørrelse eller må man gå ned i ytelse? Noen anbefalinger?

Oddbjörn

Datadoktoren svarer

Hei,

Dessverre er det ingen vidunderkur som gir deg en lydløs bærbar PC. For stasjonære datamaskiner er det jo relativt enkelt å bytte ut de mest støyende delene, som vifter på grafikkort og strømforsyninger.

Nå slipper vi riktignok støyende strømforsyninger for bærbare siden disse uansett er både eksterne og passivt kjølte, men når det gjelder viftestøy er vi i de fleste tilfeller prisgitt produsentens løsning. Her kan det være store variasjoner på eller nokså likt spesifierte bærbare.

Les forøvrig dette svaret om viftebytte på bærbar PC.

Men det er likevel en rekke grep du kan ta, og vi har faktisk skrevet en hel artikkel om emnet. Her får du både tips til hva du kan gjøre med din nåværende bærbare, og gode råd dersom du ikke ser noen annen utvei enn å bytte PC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer