Lydrevolusjon

En umulighet som snart er mulig åpenbarte seg på musikkmessa i Frankfurt nylig.

Publisert
Sist oppdatert

Praktisk talt all musikk og lyd som spilles i media, det være seg hjemme eller i et eller annet massemedia, har vært gjennom svært mange runder med digital prosessering. Det har kommet så langt at "naturlig lyd" har fått samme status som "naturlig skjønnhet" i motebransjen - den er et resultat av ekstra behandling fra svært flinke fagfolk på et godt utgangspunkt.

Enkle digitale verktøy for å forandre på lyd eller bilder bruker mange av oss nesten daglig, det kan være å justere bass og diskant på musikken eller fjerne røde øyne i digitale bilder.

De som har kommet noe lenger bygger musikk utfra større eller mindre deler, som loop'er og samples fra andre instrumenter styrt med MIDI fra PC eller keyboard. Dette kombineres ofte med opptak av akustiske instrumenter spilt på tradisjonelt vis, som akustisk piano, gitar og ikke minst sang.

Det enkle

Redigering av MIDI-data er svært enkelt, de fleste musikkprogrammer bruker et vindu med ruteinndeling av takt/noteverdi i tidsaksen og tonehøyde (=tangent) i den vertikale aksen. Å flytte eller redigere det man spilte gjøres ved å endre lengde/plassering av noteinformasjonen som framstilles som en liten blokk i redigeringsvinduet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer