Lykken er en datamaskin

Det sier mannfolka, men er kvinnene enige?

For kvinnene er det andre ting som skårer høyere på lykkeskalaen, enn datatid ... Foto: Colourbox
For kvinnene er det andre ting som skårer høyere på lykkeskalaen, enn datatid ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lykke for mannfolka er å surfe på internett, spille online spill, eller å bruke nettverkssider som Facebook. Dette ifølge en lykkeundersøkelse i Australia. Halvparten av de spurte mennene svarer at dette er lykke for dem, mens kun 39 prosent av kvinnene er enige i dette, ifølge Reuters.

Lykkelige lever lengst

Familielykke for kvinner

For den kvinnelige majoriteten, er det andre ting som får frem den ultimate lykkefølelsen, og det er tid med familien. 55 prosent av kvinnene i studien sier at det å spise sammen og tilbringe tid sammen som en familie, gjør dem lykkelige.

Flere menn enn kvinner blir lykkelige av intimkontakt med en annen person (48 vs. 40 prosent), og flere menn enn kvinner blir glade av å drikke med venner (38 vs. 28 prosent).

Danskene er lykkeligst i verden

- Hva man helst vil gjøre, og hva som gjør en lykkelig, er en type spørsmål vi ikke har sett på, og som jeg ikke har noen mulighet til å si noe om. Men det ville jo forundre meg om vi ikke finner noe av dette også i Norge, sier Ottar Hellevik, professor ved Universitetet i Oslo og forfatter av boken "Jakten på den norske lykken", til DinSide Helse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer