Lykken er en datamaskin

Det sier mannfolka, men er kvinnene enige?

For kvinnene er det andre ting som skårer høyere på lykkeskalaen, enn datatid ... Foto: Colourbox
For kvinnene er det andre ting som skårer høyere på lykkeskalaen, enn datatid ... Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lykke for mannfolka er å surfe på internett, spille online spill, eller å bruke nettverkssider som Facebook. Dette ifølge en lykkeundersøkelse i Australia. Halvparten av de spurte mennene svarer at dette er lykke for dem, mens kun 39 prosent av kvinnene er enige i dette, ifølge Reuters.

Lykkelige lever lengst

Familielykke for kvinner

For den kvinnelige majoriteten, er det andre ting som får frem den ultimate lykkefølelsen, og det er tid med familien. 55 prosent av kvinnene i studien sier at det å spise sammen og tilbringe tid sammen som en familie, gjør dem lykkelige.

Flere menn enn kvinner blir lykkelige av intimkontakt med en annen person (48 vs. 40 prosent), og flere menn enn kvinner blir glade av å drikke med venner (38 vs. 28 prosent).

Danskene er lykkeligst i verden

- Hva man helst vil gjøre, og hva som gjør en lykkelig, er en type spørsmål vi ikke har sett på, og som jeg ikke har noen mulighet til å si noe om. Men det ville jo forundre meg om vi ikke finner noe av dette også i Norge, sier Ottar Hellevik, professor ved Universitetet i Oslo og forfatter av boken "Jakten på den norske lykken", til DinSide Helse.

- Ifølge Norsk Mediebarometer, bruker menn hjemme-pc i større grad enn kvinner, sier Anders Barstad, forsker i Statistisk sentralbyrå (SSB).

Smak og behag

Norsk Mediebarometer viser at 63 prosent menn og kun 50 prosent kvinner, bruker hjemme-pc på en gjennomsnittsdag.

- Dette kan tyde litt i retning av hva man liker og ikke liker, sier Barstad.

Det er forskjeller også om man ser på tid brukt foran hjemme-pcen. Av de som bruker pc-en hjemme på en gjennomsnittsdag, er det også store forskjeller i tid brukt foran pc-en. Mens menn bruker 68 minutter på en gjennomsnittsdag, bruker kvinnene 48 minutter.

Ser man på bruk av internett, er det også store kjønnsforskjeller. 73 prosent av mannfolkene bruker internett på en gjennomsnittsdag, mens 58 prosent av kvinnene sier det samme. Menn bruker 74 minutter på internett på en gjennomsnittsdag, mens kvinner bruker 49 minutter.

Dette er tall fra 2007.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer