Lynrask CD-RW-brenner med FireWire fra Yamaha

Yamaha sine CD-brennere har i lange perioder vært helt i toppen, og for tiden kan det virke som de først og fremst satser på å tilby de beste eksterne løsningene. Det siste skuddet på stammen kommer med FireWire som grensesnitt.

Lynrask CD-RW-brenner med FireWire fra Yamaha
Publisert

Portable CD-brennere er avhengige av et raskt grensesnitt for å fungere optimalt. Parallellport og USB har for lav hastighet på dataoverføringen til at de kan håndtere datastrømmen til en 8x brenner. Selvsagt gjelder dette også lesing - i praksis blir en slik enhet begrenset til 4x skriving og 6x lesing med slike portløsninger.

Yamaha satser på den mer krevende delen av markedet, og har allerede levert sin CRW8824SXZ-brenner i ekstern utgave med Ultra 5582">SCSI-grensesnitt. Dette markedet er ganske begrenset, og er i hovedsak forbeholdt profesjonelle brukere og entusiaster.

FireWire

Nå lanserer Yamaha den samme brenneren i 2884">FireWire-utgave: CRW8824FXZ, som først og fremst vil treffe Mac-brukerne. På de nyeste 13217">Cube Mac'eneer det bare FireWire som er tilgjengelig for høyhastighets lagringsenheter, det er ikke mulig å montere SCSI. Også de andre Mac-modellene er utstyrt med FireWire som standard, og en CD-RW-brenner med FireWire er derfor langt mer attraktiv enn en SCSI-enhet, og langt enklere å håndtere i praksis.

Å brenne CD-RW på 8x er nå en kurant sak, takket være god tilgang på media som håndterer denne hastigheten. Prisnivået er bare marginalt høyere enn 4x-media, og dette gjør at CD-RW nå er en både rimelig og rask løsning for flyttbar lagring med skriv- og lesbare media.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer