Lynrask oppstart av Windows 7

Lenovo med overbevisende demonstrasjon av egenutviklet teknikk.

Lenovo E420S startet på 5,37 sekunder da vi fikk demonstrert den. Pengebunkene i bakgrunnen er premie til den som har en PC som starter raskere. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Lenovo E420S startet på 5,37 sekunder da vi fikk demonstrert den. Pengebunkene i bakgrunnen er premie til den som har en PC som starter raskere. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS: Teknikken bærer navnet RapidDrive, og ble presentert allerede under CES i fjor, men siden den gang har den blitt utviklet videre. Nå er den en sentral del av Lenovos Enhanced Experience 2.0, som ble lansert under årets CES, og som bakes inn i nye, utvalgte modeller fra PC-produsenten.

To disker

Utgangspunktet er en hybrid diskløsning, én SSD og en vanlig 2,5" harddisk. Alle oppstartsfilene, inkludert pagefile.sys (mellomlager) ligger på SSD-en, mens alt det andre ligger på harddisken. For brukeren vil de to framstå som én diskstasjon.

Poenget er ganske enkelt å korte ned tiden det tar fra du skrur på PC-en, til du kan starte å jobbe på den, og det samme når du skrur den av. Maskinvaren er én ting, men minst like viktig er programvaren, driverne og algoritmene bak RapidDrive som styrer det hele - og som får oppstartstiden ned til et minimum.

Startet på 5,37 sekunder

Lenovo lover en oppstart på under 10 sekunder, noe som er vesentlig raskere enn på "vanlige" maskiner med harddisk, som ofte bruker rundt halvminuttet, ifølge Lenovo. Vår erfaring fra PC-tester er at mange bruker et helt minutt, når alle tilleggsprogrammene i Windows også skal ha sin del av kaka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer