Lynrask PCI-arvtager

InfiniBand Trade Association presenterte i forrige uke spesifikasjonene til versjon 1.0 av PCI-arkitekturens etterfølger, InfiniBand. Organisasjonen er ledet av syv av den amerikanske dataindustriens ledende konserner, som f. eks Microsoft, HP og Intel.

Lynrask PCI-arvtager
Publisert

Hvis vi går nesten ti år tilbake i tid, var ISA den regjerende buss-arkitekturen for PC. Rundt denne tiden lanserte Intel PCI, som var mye raskere enn den da aldrende ISA-standarden. Denne er fortsatt i bruk i dag.

Nå vil den nye bransjeorganisasjonen erstatte PCI med en enda raskere standard som de har kalt InfiniBand. Denne standarden vil sørge for at dagens raske prosessorer og RAM unngår flaskehalser i dataoverføringen.

Opp til 6 GB i sekundet

PCI hadde da den kom en overføringshastighet på 133 MB/s, og denne hastigheten har siden blitt økt til 500 MB/s, og den nye PCI-X har en hastighet på opptil 1 GB/s.

InfiniBand vil ha en skalerbar hastighet på 500 MB/s til 6 GB/s. Standarden har en hastighet på 250MB per forbindelse. I hver kanal er det samlet to forbindelser, en for input og en for output. Dermed blir hastigheten pr kanal på 500 Mb/s. Båndbredden kan økes ved å legge til flere kanaler, og InfiniBand TA planlegger en firekanalers og en tolvkanalers versjon som hver for seg vil gi respektive 2 GB/s og 6 GB/s makshastighet.

Den nye bussen vil heller ikke begrense seg til bare å kunne brukes av kobberkablede systemer, men vil også kunne kunne fungere sammen med fiber-optikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer