Lynrask tilgang til Kontrollpanelet

Publisert

Dagens spørsmål:

Hei,Før jeg formaterte harddisken, hadde jeg muligheten til å nå alle elementene i Kontrollpanelet direkte fra Startmenyen i en undermeny. Dette laget jeg ved å opprette en mappe med et spesielt navn (bestående av nummer og tall, tror jeg). En venn tipset med om dette. Dessverre har både han og jeg glemt denne strengen. Jeg lurte på om du vet hva jeg skal kalle mappen for å få Kontrollpanelet som enegen meny?

Jeg lurte også på om det er mulig å opprette en lignende mappe over skrivere eller eksterne pålogginger. Da mener jeg ikke som de vanlige mappene, men med den lange og fancy navnestrengen som gjør at menyvalgene oppdateres automatisk når du legger til en ny oppkobling eller skriver.

Takk for en flott tjeneste!Tommy

Datadoktoren svarer:

Dette er fullt mulig, og strengen du skal bruke for Kontrollpanelet er:

Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}

Det er også mulig å lage tilsvarende menyer for skrivere og eksterne tilkoblinger, men først prosedyren for å opprette denne typen menyer:

1. Høyreklikk på Startknappen og velg Utforsk2. Høyreklikk deretter i vinduet til høyre, og velg Ny/Mappe3. Som mappenavn må du bruke Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer