Lynraske 27 GB fra Quantum

Selv om vi fortsatt venter på Quantums første serie med 7200 rpm EIDE-disker, annonserer Quantum neste serie. Som vanlig annonserer Quantum diskene lenge før de kan leveres, men hvis de får opp farten denne gangen vil de ta igjen forspranget til IBM og Western Digital.

Foto: Quantum
Foto: Quantum Vis mer
Publisert

Quantum Fireball Plus KX-serien har plass til hele 6,8 GB pr. dobbeltsidig magnetplate. Det er fullt på høyde med teknologilederne IBM og Western Digital. Maxtor har også annonsert en disk med 6,8 GB pr. plate, men bare med 5400 rpm.

Snart Fireball Plus KA

Det er over seks måneder siden 2026">vi skrev om Quantums første diskserie med 7200 rpm EIDE-disker. I henhold til den norske distributøren Microtronica, kommer disse diskene om et par uker. Pris er ennå ikke fastsatt. Hvis den nye Fireball Plus KX-serien skal vente like lenge, vil Quantum fortsatt henge etter konkurrentene. Noen dato for Fireball Plus KX er ikke fastsatt.

Forbedret aksesstid

Fireball Plus KX-serien vil ha en søketid på bare 8,5 millisekunder. Det er 0,5 ms bedre enn konkurrentene på det nåværende tidspunkt. Med en forsinkelse (latency) på 4,17 ms, som er vanlig på 7200 rpm-disker, bli aksesstiden på lave 13,17 ms.

Ny "billig"-serie

Quantum har også annonsert en annen serie med samme tetthet på platene. Quantum Fireball CX spinner med bare 5400 rpm. Her har Quantum gjort som Western Digital tidligere og lansert en diskserie med maksimalt tre plater. Den største disken i CX-serien blir derfor på "bare" 20,5 GB. Søketiden vil bli på "ordinære" 9,5 ms. Forsinkelsen på 5400 rpm-disker er 5,56 ms og aksesstiden blir da 15,06 ms.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.