Lynraske og lydløse harddisker

Med 20 GB pr. plate og ny teknologi som erstatter bråkete kulelager, kommer Quantum med et raskt og stille produkt. Quantum Fireball Plus AS er navnet på den nye harddisken som skal gjøre PCen din raskere og stillere.

Lynraske og lydløse harddisker
Publisert

Fireball Plus AS har en spinnhastighet på 7200 rotasjoner pr. minutt (RPM) og skal ha en gjennomsnittlig søketid på 8.5 millisekunder. I tillegg kommer den med et bufferminne på 2 MB. Det som virkelig er interessant er at Quantum har klart å presse inn 20 GB pr. plate!

Quantum har tydeligvis funnet ut at 60 GB er tilstrekkelig for denne typen disker og leverer derfor ingen 80 GB-versjon med fire plater. 60 GB er uansett dobbelt så mye som dagens største Quantum-disk med EIDE-grensesnitt - 9645">Fireball Plus LM på 30 GB.

Konkurrenten IBM har faktisk hele fem plater i den største disken i sin 10943">Deskstar 75GXP-serie og ville kunne levert disker med fantastiske 100 GB med denne tettheten.

Den nye disken blir levert med den nye Ultra ATA/100-standarden, noe som gir en overføringshastighet på opptil 100 MB pr. sekund. Det er foreløpig ikke så mange PCer som støtter dette ennå, men Fireball Plus AS kan også brukes på ATA/33 (også kalt UltraDMA/33) og ATA/66, men med de begrensninger det medfører.

Takket være den rekordhøye tettheten, er denne disken så rask at ATA/33 faktisk kan bli en flaskehals, men mellom ATA/66 og ATA/100 er det lite eller ingenting å hente. Foreløpig er det bare hovedkort som bruker Intels nye ICH2-brikke (Enhanced I/O Controller HUB 2) som støtter ATA/100. Det vil si hovedkort med i815E- eller i820E-brikkesett. For alle andre er ATA/66 mer enn godt nok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer