Lysbilder over til PC-en

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har flere hundrede lysbilder som bare ligger i en skuff.Fremviseren har tatt sitt siste sukk, og nå får jeg ikke vist bildene til noen.

Finnes det et apparat, som det går an å putte lysbildene i, og som enkelt "scanner" og overfører dem til PC, i et brukbart format.

"Dingsen" må være såpass enkel at "selv mor" kan bruke det.Lysbildene er montert i rammer og er av 35 mm positiv film. Mvh Reidar

Datadoktoren svarer

Hei

Det apparet du etterlyser kalles en filmskanner og kobles til PC-en. med en USB-kabel. Du legger lysbildene dine i en ramme med plass til 4-6 bilder som du setter i filmskanneren. Så vil hvert bilde bli skannet, på de mest avanserte skannerne trekkes neste ramme fram automatisk.

Du får filmskannere fra noen få tusenlapper og opp til flere titusener, kvalitet, brukervennlighet og hastighet er bedre på de dyre.

Du kan også kjøpe en flat-skanner som har rammer til å sette slides eller 35 mm filmstriper i. Disse er noe mer klønete å bruke, og resultatet blir vanligvis ikke like bra, men de er vanligvis rimeligere enn filmskannere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.